Çin Merkez Bankası'ndan ince ayar yapılacağı bilgisi geldi

Çin Merkez Bankası’ndan bugün yapılan açıklamada Avrupa ekonomisi için kötü bir profil çizilirken içeride para politikasında ince ayar yapılacağı bilgisi geldi.
BT ECO GÜNDEM-Çin Merkez Bankası, en büyük önceliğinin istikrarlı ekonomik büyümeyi sağlamak olduğunu bildirdi.
Çin MB, ikinci çeyrek para politikası raporunda hedeflerini istikrarlı ve göreceli hızlı büyümeyi devam ettirmek, ekonomik yapıyı ayarlamak ve enflasyon bekleyişlerini yönetmek olarak sıralarken, bugün yaptığı açıklamada büyümede istikrarı sağlamayı en ön sıraya koydu. Çin MB, bu açıklaması ile çin ekonomisi için en büyük risk olarak yavaşlamayı gördüğü sinyalini verdi. Para politikasına uygun şekilde ince ayar yapılacağı kaydeilirken faiz oranı reformlarında istikrarlı şekilde ilerleyeceleri belirtildi.
Yuan’da çift taraflı dalgalanmayı artıracaklarını kaydeden Çin MB yetkilileri para arzı, kredilerde makul büyümeyi sürdürmek için çeşitli araçlar kullanacaklarını belirttiler.
Çin MB ayrıca, Ağustos ayında enflasyonda toparlanma olabileceğini ancak büyük bir artış öngördümediğini de ifade etti.
Döviz piyasasına müdahaleleri azaltılacağı kaydedilierken Avrup ekonomisi içinde değerlendirmeleri yer verildi.
AB ekonomisi hala güçlü toparlanma için temellerden yoksun olduğu kaydedilen açıklamada Avrupa ekonomisi, borç krizi nedeniyle daha da kötüşeceği öngörüsü yer aldı.
İspanya’nın bütçe hedeflerini gerçekleştirmesi konusunda riskler olduğu, küresel ekonomide çift dipli daralma riski gözardı edilmemesi gerektiği ve Yunanistan’ın Euro Bölgesi’nden çıkma ihtimali halen sürdüğü öngörüsüne açıklamalarda yer veridi.
ÇİN, HİSSE SENEDİ VE VADELİ İŞLEMLERDEN ALINAN DAMGA VERGİSİNİ DÜŞÜRECEK
Çin Menkul Kıymet Piyasası Regülatörü, hisse senedi ve vadeli kontratlarda yapılan işlemlerden alınan damga vergisinin düşürülmesi kadarı alındığını bildirdi.
Verilen bilgiye göre vergi indirimi 1 Eylül’den geçerli olacak.
Regülatör, A tipi hisselerde işlem yapan aracı kurumlar için harç miktarının yüzde 20 indirecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published.