Deutsche Bank’a ağır ceza geliyor

Deutsche Bank-Brüksel-1Alman Deutsche Bank’a faiz oranlarında manipülasyon yaptığı gerekçesyile Avrupa Birliği’nden ağır ceza geliyor.

EKONOMİ-Brüksel’de konuyla ilgili bugün bir açıklama yapılacak.

Almanya’nın en büyük bankası olan Deutsche Bank’ın başı dertten kurtulmuyor. Daha önce pek çok kez adı skandallarla anılan banka bu kez de Avrupa Birliği içinde faiz oranlarında (Libor ve Euribor) manipülasyon yaptığı gerekçesiyle gündemde.

Reuters haber ajansının Brüksel çevrelerinden edindiği bilgilere göre, Alman bankası, AB içinde gösterge faiz oranlarında ciddi manipülasyonlar yaparak, çıkar sağladı.

Bankanın özellikle Euro krizi döneminde yaptığı manipülasyonlar sayesinde hem kendi durumunu iyi göstermeye çalıştığı hem de rekabete ayrıkı olarak maddi çıkar sağladığı öne sürüldü.

Reuters, Almanya’nın en büyük bankasına ilişkin Brüksel’in bugün bir açıklama yapacağını ve muhtemelen bu bankaya verilecek ceza oranlarının “üç rakamlı” milyon Euro olacağını duyurdu.

Alman bankacılık deviyle birlikte skandala adı karışanlar arasında dünyanın önde gelen bazı bankaları da bulunuyor.

Habere göre, Barclays, Royal Bank of Scotland, Citigroup, JPMorgen Chaes, Societe Generale, Credit Agricole ve HSBC gibi bankalar da bu skandaldan payını almış durumda.

Leave a Reply

Your email address will not be published.