Ege’de ‘hava taksi’ hizmeti


Kitlesel turizmin yanında butik turizm anlayışını da benimseyen Ege’nin semaları, suya inebilen ‘hava taksiyle’ tanışacak
Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın butik turizmde gelişme hedefi koyduğu Ege Bölgesi, özellikle yaz aylarındaki ziyaretçilerini hava taksi ile tanıştıracak.
Türkiye’de birkaç firmanın yoğunlaştığı hava taksi uygulaması ilk olarak Ege için tasarlanırken İstanbul, Ankara gibi metropollerin dışında Ege Adaları’na da yolcu taşınması planlanıyor. Öte yandan Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün 2 Ekim 2011 tarihinde yayınladığı ’Deniz Uçakları ile Hava Taşıma İşletmeciliği Yönetmeliği’ sektöre büyük kolaylık sağlayacak.
EGEV HEYECANLA ÇALIŞIYOR
Proje üzerinde 3 yıldan bu yana çalışan Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Başkanı Yılmaz Temizocak, Ege Bölgesi içinde ve bölge ile adalar arasında küçük uçaklarla tarifeli seferlerin yapılmasının heyecan verici tasarı olduğunu bildirdi. Önce küçük uçakların devreye girmesi gerektiğini ve yapılacak taşımaların karlılığı üzerinde fizibilite çalışmaları yapıldığını ifade eden Temizocak, “Uzun değerlendirmelerimiz sonrasında Bora Jet ile konuştuk” dedi.
Hava taksinin Ege’ye kazandırılması halinde İstanbul-Alaçatı, Ankara-Alaçatı seferlerinin başlayacağını belirten Temizocak, şöyle dedi:
“Önce büyük destinasyonlardan Ege’ye giriş yapılmasını daha sonra da bölge içinde uçuş yapılmasını tasarlıyoruz. Böylece bu işin karlı olduğu görülerek yeni yatırımlara girişilecek. Bu konuda diğer firmaların da çabalarını gördükçe mutlu oluyoruz.”
Çoğunluğu aynı zamanda suya iniş yapabilme özelliği olan uçaklar için ufak bir alan da yapılacağını aktaran Temizocak, “Üçüncü ayağı ise Ege adalarına uçmak olacak” dedi.
SEABIRD DE ALAÇATI’YI ÜS YAPACAK
Öte yandan ’Seabird’ adlı havayolu şirketi de suya inen hava taksisini önümüzdeki bahar aylarında hizmete sokmaya hazırlanıyor. Alaçatı’yı üs yapmayı planlayan şirketin bu planı Ege Bölgesi Turizm Raporu’na da girdi. Raporda proje için ayrılan bölümde Seabird Havayolları’nın uçuş izni aldığı, 19 kişilik Kanada yapımı Twin Otter uçaklarıyla İstanbul’uAkdeniz ve Ege’nin tatil beldelerine bağlayacağı belirtildi. Ayrıca Çeşme Alaçatı’yı üs yapan şirket, İstanbul’daki kalkışlarını ise Haliç ve Kalamış’tan gerçekleştirmeyi planlıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.