Euro Bölgesi'nde imalat PMI artış gösterdi

eurobolgesiEuro Bölgesi’nde imalat PMI Mart’ta nihai 52.2 ile beklentileri aşarken, Almanya’dan bir yılın en yüksek verisi geldi.
Avrupa’dan imalat sanaayiine ilişkin iyi veriler geldi. Euro Bölgesi imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart’ta nihai 52.2 ile beklentilerin ve öncü verinin üzerinde bir değer aldı. Uzmanlar Şubat’ta da 51 nihai değerini alan endeksin 51.9 ile Mart öncü seviyesine paralel açıklanması bekleniyordu.
ALMANYA’DA BİR YILIN ZİRVESİNDE
Euro Bölgesi’nin en büyük ekonomisi olan Almanya’da imalat sanayi satın alma yöneticileri endeksi (PMI) Mart ayında nihai 52.8’e yükselerek imalat sektörünün geçen yıl Nisan ayından bu yana en hızlı büyümeyi kaydettiğini gösterdi. Reuters anketine katılan ekonomistler, Almanya’da imalat sanayi PMI’ın 52.4 ile Mart ayı öncü verisiyle aynı seviyede açıklanmasını bekliyorlardı. Şubat ayında 51.1 nihai değerini alan endeksin 50’nin üzerinde yer alması imalat sektöründe faaliyetlerin arttığı, 50 seviyesinin altında yer alması ise faaliyetlerin azalması anlamına geliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.