Euro Bölgesi'nde Mali Birlik

Almanya Başbakanı Angela Merkel parlamentoda yaptığı konuşmada borç krizine kalıcı bir çözüm bulmanın yıllar alacağını söyleyerek geçmiş AB anlaşmalarını değiştirmek gerektiğinin altını çizdi.
Almanya Başbakanı Angela Merkel euro bölgesindeki borç krizine kalıcı bir çözüm bulunmasının yıllar alacağını söyledi.
Kendilerini uzun bir sürecin beklediğini belirten Alman lider, Avrupa Birliği’nin bu süreçte parçalanmasını engellemek için geçmiş AB anlaşmalarının değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.
Almanya parlamentosunda yaptığı konuşmada, Angela Merkel, ortak para birimi euroyu kullanan ülkelerin bütçelerinin sıkı biçimde kontrol edildiği bir mali birliğe ihtiyaç duyulduğunu ve bu doğrultuda çalışmaların başladığını söyledi.
Buna göre, mali birlik kurallarını çiğneyen hükümetler cezalandırılacak.
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy de daha fazla entegrasyona ve mali disipline gerek duyulduğunu kaydetti.
Pazartesi günü bir araya gelmeleri beklenen Fransız ve Alman liderlerin bu açıklamalarının öncesinde, dün Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi, Avrupa ekonomisinin görünümünde aşağı yönlü risklerin arttığı uyarısında bulundu.
Draghi, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, Avrupa Merkez Bankası’nın kamu borçlarını satın alma kapasitesinin sınırlı olduğunu kaydetti.
Avrupa Merkez Bankası Başkanı, temel görevlerinin enflasyonun kontrol altında olmasını sağlamak olduğunu vurguladı.
Draghi uygulayacakları para politikasının, Euro Bölgesi’nde orta vadede fiyat istikrarını sürdürmeyi amaçladığını belirtti.
Merkez Bankası Başkanı Draghi, bu politikanın fiyat istikrarı için her yönde uygulanacağını ifade etti.
Avrupa Komisyonu’nun ekonomiden sorumlu üyesi Ollie Rehn, borç krizini çözmek için zamanın giderek daraldığı uyarısını yapıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.