İngiltere, Brezilya'nın gerisinde kaldı

Daily Telegraph gazetesi İngiltere ekonomisinin küresel ekonomideki konumunun gerilemekte olduğuna ilişkin haberinde ”İngiltere, Brezilya’nın gerisinde kaldı.” diyor.
İngiltere ekonomisinin küresel düzeydeki konumunun gerilemekte olduğu bildirildi.
Daily Telegraph,”İngiltere artık Brezilya’nın gerisinde. Rusya ve Hindistan’ın da İngiltere’nin önüne geçmesi uzak değil.” diye yazıyor.
İş ve Ekonomi Araştırmaları Merkezi’nin (CEBR) verilerine göre, İngiltere artık, ABD, Çin, Japonya, Almanya, Fransa ve Brezilya’nın ardından dünyanın en büyük yedinci ekonomisi.
BRIC olarak adlandırılan gelişmekte olan ülkeler Brezilya, Rusya, Hindistan ve Çin’in önde gelen Batılı ülkeleri geçmekte olduğuna dikkat çeken merkezin uzmanlarından Douglas McWilliams, ”Asya ülkeleri ve emtia üreten ekonomiler yukarılara doğru tırmanıp Avrupa gerilerken, dünyanın ekonomi haritası da değişiyor” diyor.
Euro bölgesi ülkelerin borç krizinin çözülmemesi durumunda Avrupa’da derin bir resesyon yaşanacağı da CEBR’ın tahminleri arasında yeraldı.
2020 yılına kadar İngiltere’nin en büyük ekonomiler sıralamasında sekizinciliğe gerileceği tahminlerine de yer veren Daily Telegraph gazetesi, haberinde, İş ve Ekonomi Araştırmaları Merkezi’nin, “İngiltere, önümüzdeki 10 yıl içinde Fransa’dan daha büyük bir ekonomi olacak.” şeklindeki öngörüsünü ise, bir teselli olarak aktarıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.