İtalya Başbakanı Monti, yeni ekonomik paket yok


İtalya Başbakanı Mario Monti, Avrupa’yı sarsan borç krizinden etkilenen ülkesi için yeni bir ekonomik önlem paketine ihtiyaç olmadığını, ancak özelleştirmelerin hayata geçmesi gerektiğini söyledi.
Başbakan Monti, ”RAI 3”te dün akşam katıldığı bir programda, hükümetinin ekonomik krize karşı atmayı planladığı adımları anlattı.
“Başka ekonomik pakete gerek yok. Özelleştirmelerin hayata geçmesi lazım” diyen Mario Monti, sanayi sektöründe rekabeti arttırmak ve zor durumdaki ekonomiyi canlandırmak için özelleştirmelere ilişkin programın, 23 Ocak’taki ”Eurogrup” toplantısından önce yapılmasının planlandığını açıkladı. Monti, özelleştirme konusunda pek çok cephede harekete geçileceğini ifade etti.
Monti, İtalya’nın zor bir dönemden geçtiğini ancak teşvik edildiğini aktardı. Son derecede yüksek kamu borcu kriziyle karşı karşıya kaldıklarını bildiren Monti, ülkesinin son dönemde 2013’te bütçe denkliğini sağlamak için çıkardığı paketlerle kamu sektörünün daha faziletli bir yapıya kavuştuğunu belirtti.
Hak edilerek kazanılan zenginliğin bir değer olduğunu dile getiren Monti, bunun vergi kaçaklığı yapılmadan elde edilmiş olması gerekliliğine vurgu yaptı.
Monti, devlet televizyonu RAI’nin özelleştirilmesine ilişkin bir soruyu ise yakın bir zamanda kanal için müdahale olabileceğinin sinyalini vererek cevapladı.
Bu arada, İtalyan başbakanının Ocak ayı programı yoğun. Monti’nin 11 Ocak’ta Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile 18 Ocak’ta ise Londra’da İngiltere Başbakanı David Cameron ile görüşeceği, 20 Ocak’ta da Fransa Cumhurbaşkanı Nicholas Sarkozy ve Almanya Başbakanı Merkel’i, Roma’da konuk edeceği bildirildi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.