Japonya, IMF'ye daha fazla kredi sağlamaya hazır

Japonya hükümeti, ağır borç kriziyle mücadele eden Euro Bölgesi’ne Uluslararası Para Fonu aracılığıyla yardıma hazır olduğunu bildirdi.
Hükümete yakın bir kaynak, Japonya’nın borçlu Avrupa ülkelerine yardım etmek ve piyasaların istikrara kavuşması için IMF’ye daha fazla kredi sağlamaya hazır olduğunu, ancak bunun söz konusu ülkelerin krizin üstesinden gelmek için daha fazla çaba göstermelerine bağlı olduğunu vurguladı.
IMF, dün ağırlaşan Euro Bölgesi borç krizine karşı küresel ekonomiyi korumak için kredi kaynaklarını 500 milyar dolar artırmayı, 100 milyar dolar tutarında da koruma tamponu oluşturmayı planladığını açıklamıştı.
Kaynak, Fonun üye ülkelerden ek kaynak talep edeceğini bildirmişti.
IMF’nin şu anda 385 milyar dolar kredi kapasitesi bulunuyor. Euro Bölgesi ülkeleri, geçen yıl Aralık ayında IMF’ye karşılıklı kredilerle 150 milyar euro aktarmayı taahhüt ederken, Fona en fazla kaynak sağlayan ABD ise yeni bir karşılıklı kredi oluşturmak niyetleri olmadığını açıklamıştı.
IMF’ye ABD’den sonra en fazla kaynak sağlayan ülke Japonya’nın bugünkü açıklamaları IMF tarafından memnuniyetle karşılandı.
Fonun gerekli kaynağı elde edebilmek için özellikle Çin, Hindistan, Brezilya ve Rusya gibi gelişmekte olan üyelerinden yardım talep edeceği belirtiliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.