2014 Dünya Kupası elemeleri

2014 Dünya Kupası elemelerinde (A) Milli Futbol Takımı’nın da yer aldığı (D) Grubu’nun Hollanda’nın başkenti Amsterdam’da yapılan ikinci fikstür toplantısında anlaşma sağlanamayınca, maç tarihleri noter huzurunda kura çekimiyle belirlendi. Kura çekimine göre Türkiye, ilk maçını 7 Eylül 2012’de Hollanda ile deplasmanda oynayacak.
Kura çekiminden sonra açıklama yapan (A) Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ilk maçın grubun favorisi Hollanda’yla deplasmanda olmasının avantaj olduğunu söyledi.
Zor bir grupta yer aldıklarını ama birinciliği hedeflediklerini kaydeden Avcı, zaman kaybetmeden çalışmalara başlayacaklarını ifade etti.
”Bizim adımızda inşallah hayırlı olur. Ben iyi bir kura olduğunu düşünüyorum” diyen Abdullah Avcı, şöyle konuştu:
”Toplantıya girmeden evvel kuraya gidileceği zaten konuşulmuştu. Çünkü, başka türlü anlaşma olmuyordu. Kurada çekildi. Herkes adına hayırlı olsun. Ben iyi bir kura olduğunu düşünüyorum. Grubun favorisi olan Hollanda ile deplasmanda başlamanın bir avantaj olduğunu düşünüyorum. Konsantrasyon açısından da iyi olacak. Hayırlı bir kura oldu. Bunun değerlendirilmesini daha sonraki aşamalarda yapacağız. Kura çekimi noter huzurunda oldu. Şimdi FIFA’ya bildirilecek. Biz de bunun üzerine çalışmalarımıza başlayacağız. Ben 2005 yılında Avrupa şampiyonasını gençler ile oynarken kura çekiminde vardım. O zaman da ev sahibi ile çekmiştik. Bakalım, hayırlısı.”
Avcı, ”fikstür tarihinin belirlenmesinin bu denli uzun sürmesinin motivasyon bozukluğuna yol açıp açmadığı” yönündeki bir soruyu cevaplandırırken, ”Bu saatten sonra maçların trafiğine odaklanmak, ona yoğunlaşmak, rakipleri bugünden itibaren mercek altına almak ve onun üzerine çalışmak ilk işimiz olacak. İlk maça Hollanda ile başlamak güzel bence, daha iyi oldu. Son maç yine bizim ülkemizde olacak Hollanda ile. Tabii ki, diğer maçlarda önemli. Bugünden itibaren maçların çalışmalarına başlayacağız” ifadelerini kullandı.
Hollanda ile birlikte Türkiye’nin kamuoyunda grubun favorisi olarak gösterilmesine karşı çıkan Abdullah Avcı, (D) Grubu’nda yer alan takımların hepsinin güçlü olduğunu vurgulayarak, ”Önemli takımlar var. Romanya’nın her zaman bir standardı vardır. Macaristan bir çıkış halinde. Estonya geçen sene play-off oynadı. Zor bir grup ama bizim de hedeflerimiz var. Birinciliği hedefliyoruz. İnşallah bu gruptan çıkarız” diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.