'2012 Türkiye'de Çin Kültür Yılı' başladı

Çin ve Türkiye kültürlerini bir araya getirmek amacıyla oluşturulan ”2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı”, ”İpek Yolu’nun Başlangıcı, Büyüleyici Çin” temasıyla başladı.
Huawei’nin yazılı açıklamasına göre, projenin açılışı dolayısıyla, ”İpek Yolu’ndan Yeni Mesaj” gala gecesi, Ankara’nın ardından İstanbul’da, Huawei’nin katkılarıyla gerçekleştirildi.
Gala gecesine katılan Çin’in İstanbul Başkonsolosu Zhang Qingyang, bir yıl sürecek etkinliklerle iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişeceğini ve dünyanın en dinamik ekonomilerine sahip iki güçlü ülkenin kültürel ve diplomatik alanlarda da daha etkin işbirliklerine imza atacaklarını söyledi.
Huawei Türkiye Genel Müdürü Wu Congcheng de, Huawei olarak dünya genelinde sürdürdükleri operasyonda Türkiye’nin önemli bir yere sahip olduğunu ve yaptıkları yatırımlarla iki ülkenin birlikte gelişmesine katkıda bulunmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.
Congcheng, Orta Asya ve Kafkasya’nın merkezi konumunda olan Huawei Türkiye’nin, iş yaşamındaki başarısının yanı sıra sosyal ve kültürel aktivitelere de önem verdiğini, kültürel ortamların hem iş hem de toplumsal anlamda ülkelerin birbirini daha iyi tanımasına yardımcı olarak katkı sağladığını kaydetti.
”2012 Türkiye’de Çin Kültür Yılı” boyunca edebiyat, sanat, kültürel miras, radyo ve sinema, eğitim, akrobasi, kukla sanatı gibi alanlarda İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Mersin, Trabzon ve gelen taleplere göre çevre illerde 70’ten fazla etkinlik düzenlenecek. AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.