Cüneyt Arcayürek: Bak Aynaya!

Cüneyt Arcayürek-2013-1Başbakan medyayı ahlaksızlıkla suçladı. Baş efendi, teröre karşı milli yaklaşımın gerekliliğine vurgu yaparken yine açtı ağzını, partilere olmadık biçimde saldırdı.
Ulusal birliğin canına okuyan bir konuşma yaptı.
Bugün güya demokratik rejimle yönetiliyoruz. Cumhurbaşkanı ve onun peşinde koşan Başbakan’a toplumun büyük bölümü, rejimin gereği diye tahammül ediyor.
Bu kadar ceberut, kendilerinden başka kimseyi görmeyen bu yönetime zorlukla tahammül edenler, mazallah bu ikili ile bir de başkanlık sistemi gelirse…
…hiç kuşku yok bugünleri aratacak eli sopalı bir demokrasiyle karşılaşacaklar.
***
Bir savcı, üstelik makam odasında katledildi.
Bir başbakan, ilgili bakanları, terörden sorumlu yetkilileri çağırıp adalet saraylarında bu kadar gevşek, üstünkörü güvenlik önlemlerine karşı gerekli önlemler zamanında neden alınmadı diye soracağına…
… tepedeki sonradan saray görme ağabeyi ile ağız birliği etmişler… kendileri dışında başka suçlu arıyorlar.
Kaçak Saraylı, yurtdışından koşar adım geldi. Siyasal saldırılarını sergileyerek rahatladığı kameralarda çekilmez sesi ve yüzüyle yine konuştu.
İşgal ettiği koltuğun gereğini asla sindiremediğini, yerine getirmekten ne kadar uzak, ulusal birlik anlayışından ne denli mahrum ve yoksun olduğunu yine kanıtladı.
***
Tabii muhalefetle medyayı suçlayan cümlelerinin ilki:
“Terör örgütünün bu vahşetlerdeki caniliği ve bunların üzerinden hâlâ siyaset yapmaya gayret edenlerin yaklaşımı ortada” diyor ve hemen arkadan şu cümle ile sanki muhalefet en az kendisi kadar terör konusunda duyarlı değilmiş ve terörü himaye eden politika izliyormuş gibi şöyle konuşuyor:
“Bu konuda siyasi partiler milli yaklaşımı ortaya koymazsa ne zaman milli duruş ortaya koyacaklar. Asıl bunun üzerinde durulmalı.”
Bir gram insaf sahibi olan herkes bilir ki CHP ve MHP her konuşmalarında terörü lanetlediler. Hatta teröre karşı hükümetlerin alacakları önlemleri desteklemeye hazır olduklarının da altını çizdiler.
Ama Bay RTE ve başbakanı, olası önlemleri biz saptarız. Muhalefetin görevi, bunları tartışmasız kabul etmek-tir kafasıyla partilerle işbirliğine yanaşmıyorlar.
Gerçek bu iken RTE’nin muhalefete saldırmasının tek açıklaması, başka sorumlu ve suçlu aramak gayretidir.
***
Fakat iktidar, terör örgütleri konusunda aczinin üstünü örtmek için yalnız milli anlayıştan yoksun diye muhalefeti suçlamakla yetinmiyor
Aslında hapislerle ve vergi kaçakçılığıyla suçladığı medyada yüzlerce basın çalışanını kovdurdu.
Ne ki medya düşmanlığı bir türlü tatmin olamıyor.
Muhalefetle birlikte medyayı karalamayı, suçlamayı ihmal etmedi.
“İlk andan itibaren medya muhalefetle el ele vererek o görüntüleri yayımlama gayretine girdi. Bu insani ve vicdani değil” dedi.
***
13 yıldır her türlü yetki elinde iken devlete ait, örneğin adalet saraylarını ve savcıları bile koruyamamış olan bir adam…
…şimdi çıkmış ekranlara, topluma terörün gaddarlığını gösteren resmi bastı diye medyayı “insani ve vicdani” olmamakla suçluyor.
Oysa gizli ve açık destek verdiği Balyoz ve Ergenekon davalarında haksız yere hapis yatan, içeride ölenlerin vicdani ve insanı sorumluğunu hâlâ taşıdığını unutarak…
***
Aynaya bak aynaya!
Suçlamalarının asıl failini göreceksin!
Cumhuriyet

Leave a Reply

Your email address will not be published.