Cüneyt Arcayürek: Sözde Müslüman…

Cüneyt Arcayürek-2013-1Kendi gerçeğini herkesin göreceğini sanan, kendini hürriyet kahramanı gören, aslında gerçek demokratik bir toplumun 13 yıl değil, bir ay bile tahammül edemeyeceği sonradan görme bu insan…
….Elbette seçimde AKP lehine çalışmalarını sağlamaya çalıştığı muhtarlarla altıncı toplantısında yine bu ülkenin olmazsa olmaz kurumlarına…
… Hatta ve hatta 1923 Cumhuriyeti’ne kin içeren bir üslupla saldırdı.
Kendini ne sanıyor acaba? Meydan muharebeleri kazanmış, ülkeyi düşmandan kurtaran birisi mi?
Çıkıyor kürsüye “Mevcut parlamenter sistemle buraya kadar. Sistemi değiştirmek zorundayız” diyor.
Parlamenter rejimin sona erdiğini söyleyecek sen kimsin yahu? Bu ülkede yeterince kargaşa yaratan bu adama devlet içinde yeri ve görevi belli bir cumhurbaşkanı olduğunu sürekli anımsatarak büyük bir siyasal kargaşa ve sorun yaratmak istemeyenlerin suskunluğundan yararlanan..
…Kudret sahibi olmaya gözü bir türlü doymayan bu adam, hangi yetkiyle parlamenter rejimin sona erdiğini söylemek, yerine, başka bir rejim getirmeyi devlete ve halka dayatmak hakkını kendinde görüyor
***
Siyasal açıdan, örneğin AKP listelerine bal gibi müdahale ettiğini gösteren kanıtlar ortada. Bilumum akrabalarını vekil yaparak parlamentoda önümüzdeki dönemde türlü çeşit siyasal fırıldaklar çevireceğinin işaretini bugünden veriyor.
Şu sözlerine güler misiniz yoksa bu ülke adına ağlar mısınız?
“Başkanlık sistemi denildiğinde birilerinin tüyleri diken diken oluyor” demekle yetinmiyor.
“Başkanlık sözünü işitenler tir tir titriyor” diyor.
Soruyor: “Niye? Neden?”
Yanıt verelim: Zira adının olası başkan olarak geçmesi bile zorbalığın dayanılmaz ölçüde genişleyeceği korkusunu insanların gündemine taşıyor ve..
… Evet gerçekten bu sayısız nedenler, -RTE’nin başkan olma- olasılığı bile toplumun tüylerini diken diken yapmaya yetiyor.
Ha, başkanlıkta adının geçmesi bile sağduyu sahibi olanların elbette tir tir titremelerine neden oluyor
Bu halkın yüzde yüzünün kapısında kul olduğu sanısıyla inanılmaz cesaret ve yüzsüzlükle diktatörlüğünün yasal zemini olan başkanlığı durmadan savunuyor.
G-20’lerdeki başkanlık sistemini örnek göstererek savunularını güçlü kılmaya çalışıyor.
Şu dar görüşe bakın, onlarda diktatörlük olmuyormuş da bizde diktatörlük ve sultanlık neden olacakmış!.. Anlamadığı değil, anlayamadığı neden bu ülkede oralarda yerleşmiş demokrasinin ve kurallarının olmaması.
***
Artık kim özde, kim sözde Müslümandır sorusunu yanıtlamanın zamanı ve sırası geldi..
Rüşvet, yolsuzluk, devletin parasını, yetim hakkını yiyerek zengin olanları koruyanların ve bunları bilerek aksine davranan, konuşanların asla gerçek Müslüman olmadıklarının, olamayacaklarının ayetlerle kanıtlandığına inananlar…
… hiç kuşku yok onlar, özde Müslümandır.
Ya sözde Müslüman olanlar… Müslümanlığın bu temiz kural ve inançlarına aykırı olarak, örneğin 17/ 25 Aralık’ta kanıtlanan, hükümette dal budak salmış rüşvet, yolsuzluk olaylarının üzerini örten, oğullarını görülmemiş maddi refaha kavuşturanlar, Müslümanlığı kişisel ve siyasal amaçları uğruna istismar edenler..
…kim ve kimler olduğuklarını, adlarını söylemeye gerek yok; evet bunlar sözde Müslümanlardır.
Ey özde Müslüman halkımız, sözde Müslümanların Müslümanlığı istismar ederek yıllardır bu ülkeyi ve insanlarını sömüren iktidar saltanatına son vermenin zamanı gelmedi mi?
Cumhuriyet

Leave a Reply

Your email address will not be published.