‘Coronavirus Global Response’: Uluslararası Söz Verme Etkinliği Geri Sayımı başladı

‘Coronavirus Global Response’ Uluslararası Söz Verme Etkinliği Geri Sayımı, başladı

Peter Sands: Global koronavirüs pandemisi global bir tepki gerektirir. Dünyanın hızlı bir şekilde etkili teşhis, tedavi ve aşı geliştirmesi ve uygulaması gerekir. Onlar olmadan, dünyadaki her ülke savunmasız kalır. Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve kuruluşlar, yalnızca bu hayat kurtaran araçları geliştirmekle kalmayıp aynı zamanda evrensel olarak erişilebilir ve uygun fiyatlı olmalarını sağlamak için güçlerini birleştiriyor. Hiç kimse, ülke veya bölge geride bırakılmamalıdır.

Avrupa Birliği ve ortakları, 4 Mayıs 2020 Pazartesi gününden başlayarak, küresel işbirliğini başlatmak için 7,5 milyar Euro tutarında başlangıç finansmanı sağlamayı hedeflediğimiz uluslararası bir konferansa ev sahipliği yapıyor.

Edacco basın birimi tarafından yapılan açıklamada; ‘Edacco, Ecological development’ tarafından kampanyanın ‘#GlobalResponse’ (küresel cevap) etiketiyle Dünya genelinde duyuru çalışmalarına gösterilen ilgiden memnun oldukları ve Avrupa Birliği,’Coronavirus Global Response: AB vaadinde bulunma çabasını başlattı’ başlığı ile bu etkinliğe resmi sitesinde geniş yer verdiğini belirterek AB Komisyonunun resmi sitesinde bulunan açıklamayı paylaştı:

-Avrupa Birliği, 4 Mayıs 2020’den itibaren vaat eden bir çabayı – Coronavirus Global Response – başlatmak için küresel ortaklarla güçlerini birleştiriyor.

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve küresel sağlık örgütleri, hızlı bir şekilde gelişmek için ortak bir eylem çağrısı başlattı.

Koronavirüse karşı güvenli, kaliteli, etkili ve uygun fiyatlı teşhis, tedavi ve aşılara eşit erişim!..

Avrupa Birliği ve ortakları bu çabayı desteklemek için fon toplamak amacıyla dünya çapında vaat eden bir maraton organize edecekler.

Dünyanın dört bir yanındaki ülkeler ve kuruluşlar, başlangıçtaki fonlamada 7,5 milyar euro’luk hedefe ulaşmaya yardımcı olmaya söz veriyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Von Der Leyen şunları söyledi: “Dünyayı, liderlerini ve halkını koronavirüse karşı bir araya getirmemiz gerekiyor. Sadece 10 gün içinde, küresel bir taahhüt çalışması başlatacağız. Gerçek bir maraton. Çünkü koronavirüsün yenilmesi küresel bir tepki ve birçok cephede sürekli eylem gerektirir. Bir aşı geliştirmemiz, üretebilmemiz ve dünyanın her köşesine yerleştirmemiz gerekiyor. Ve bunu uygun fiyatlarla sunmamız gerekiyor. ”

Dünyadaki araştırmacılar ve yenilikçiler hayat kurtarmak ve sağlığımızı korumak, çözümler bulmak için çok çalışıyorlar. 4 Mayıs’tan itibaren Komisyon, ülkelerden ve iş vakıflarından taahhütler alacak. O gün, Komisyon, devam eden bir çalışmayı destekleyecek olan küresel bir kampanyanın bir sonraki kilometre taşlarını da açıklayacak.

Komisyon ayrıca hükümetleri, iş liderlerini, kamu figürlerini, STK’ları,vakıfları, hayırseverleri, sanatçıları ve vatandaşları bu küresel taahhüt çabaları hakkında farkındalık yaratmaya davet ediyor. Toplanan fonlar üç aşamaya aktarılacaktır: teşhis, tedavi ve aşılar.

Maratonun başlangıcına yönelik geri sayım, Birleşmiş Milletler tarafından düzenlenen 2020 Dünya Aşı Haftası’nın ilk günü bugün başlıyor. Bu yılki tema #VaccinesWork for All ve kampanya, aşıların yanı sıra bunları geliştiren, teslim eden ve alan insanların her yerde herkesin sağlığını korumak için nasıl çalıştıklarına odaklanacak.

Çaba ve Coronavirus Global Response web sitesinde nasıl yer alacağınız hakkında daha fazla bilgi edinin: europa.eu/global-response

26 Mart’ta, koronavirüs salgını ile ilgili olağanüstü bir toplantıda, G20 pandemik hazırlık ve yanıt üzerine “aşıların, teşhislerin geliştirilmesini ve dağıtımını hızlandırmak için evrensel, verimli, sürekli bir finansman ve koordinasyon platformu olarak hareket etme” konusunda küresel bir girişim kurmayı kabul etti.”

24 Nisan’da DSÖ ve ilk küresel sağlık aktörleri grubu, hızlandırılmış kalkınma, üretim ve yeni COVID-19 temel sağlık teknolojilerine eşit küresel erişim için bir dönüm noktası, küresel işbirliği başlattı. Grupta Bill ve Melinda Gates Vakfı (BMGF), Salgın Hazırlık Yenilikleri Koalisyonu (CEPI), GAVI – Aşı İttifakı, Küresel Fon, UNITAID, Hoş Geldiniz Vakfı ve Dünya Bankası yer alıyor. Birlikte, herkes için COVID-19 virüsüyle savaşmak için yenilikçi araçlara eşitlikçi küresel erişimin ortak amacını taahhüt ettiler.

AB, sağlık aktörlerinin ortak eylem çağrısına yanıt vermek için Fransa, Almanya, İngiltere, Norveç ve Suudi Arabistan ile bir araya gelerek vaat edilen bir konferansa ev sahipliği yapacak. Bu, Başkan von der Leyen tarafından 15 Nisan’da Komisyon’un COVID-19’a karşı bir aşı geliştirilmesini finanse etmek için çevrimiçi bir taahhüt etkinliği düzenleyeceği açıklamasının ardından geldi.

Buna paralel olarak, Komisyon, koronavirüsün yayılmasını önlemek için aşılar, yeni tedaviler, teşhis testleri ve tıbbi sistemler geliştirmek amacıyla yüz milyonlarca avroluk araştırma ve yenilik tedbirleri alıyor. Şeklinde paylaşımda bulundu.

Edacco basın birimi; ‘Edacco Ecological Development,’ ‘Coronavirus Global Response’: Uluslararası Söz Verme Etkinliği’ni destekliyor.

Etkinlikle ilgili her türlü konuda Edacco’ya ‘corona@edacco.org‘ adresinden ulaşılabileceğini belirtti.