COVİD-19: Belçika polisiye tedbirleri sıklaştırıyor!..

Bu sabah planlanan danışma komitesinin toplantısı, ülkedeki mevcut Covid-19 durumunun değerlendirilmesinden sonra, corona virüs vakaların açığa çıkmasıyla ilgili yeni gevşeme önlemlerini kabul etmeden sonuçlandı.

Belçika Federal Sağlık Komitesi, federal ve bölgesel hükümetlerin temsilcilerinden oluşuyor, ancak bugünkü toplantıda GEES uzmanlar grubu adına Dr Erika Vlieghe ve komite ile temas takibi başkanı Karine Moykens’den oluşan iki uzman da yer aldı.

Ayrıca sağlık enstitüsü Sciensano, federaller arası kriz merkezi ve Risk Yönetimi Grubu temsilcileri de toplantıya katıldı.

Bu sabah da bildirildiği gibi, yeni enfeksiyon vakalarının sayısı hızlı artış kaydediyor ve en son günün ortalaması 207 idi.

Yeni hastalar, özellikle 20-29 ve 50-59 yaş gruplarında daha genç.

Hastane başvuruları ve ölümler düşmeye devam ediyordu, ancak son günlerde vaka sayısı yeniden hız kazanmaya başladı.

Son verilere göre gençlerin salgının zirvesinden daha fazla etkilendiği görülmektedir.

Federal Sağlık Komitesi, kurallara titizlikle uyulmadığı gerekçesi ile kafe ve restoranlarda uygun mesafeyi sağlamak gibi, hala yürürlükte olan önlemlerin güçlendirilmesinin sağlacağını bildirmiştir.

Ancak yeni önlemlere bu toplantıda karar verilmedi.

Federal Sağlık Komitesi; “Corona virüsü vaka analizi, salgındaki yükselişin bu aşamada genel bir dağılımı değil, birkaç yerel bölgeyi gösteriyor.

Sağlık rakamları bu nedenle belirli olaylara ve / veya sosyal çevrelere bağlı odaklanmış epidemiyolojik merkezlerden etkilenmektedir.

Bilgi eksikliği veya ‘uyulması gereken kurallara’ daha az uyulması ve uyumsuzluk hareketleri genellikle tetikleyicidir. Aynı zamanda hastaneye yatma ve ölüm göstergeleri de bu gün için sabittir. ”

Bahsedilen uyulması gereken kurallar her zaman olduğu gibi: sıkı el hijyeni, mümkün olduğunca kapı dışındaki faaliyetleri sınırla, savunmasız gruplara özel dikkat, sosyal mesafe, bir kişi haftada 15 kişi ile sınırlı görüşebilecek ve 3 metre mesafe şartıyla 15 kişiden fazla gruplaşma yasaklanmıştır.

Ayrıca, gerektiğinde ve sosyal mesafenin mümkün olmadığı her durumda bir yüz maskesi takmak şarttır. Polisiye tedbirler sıklaştırılacaktır. Açıklaması yaptı.