COVID-19: Belçika’daki yeni koronavirüs önlemleri!..

Belçika’daki koronavirüs durumu kötüleşmeye devam ederken, hükümet enfeksiyonlardaki artışı frenlemek için yeni önlemlerin 20 Kasım Cumartesi günü saat 07:00’den itibaren yürürlüğe gireceğini duyurdu.

Halihazırda personel sıkıntısı çeken hastaneler de çok sayıda olan koronavirüs hastalarının bakımı için sıkıntı var

Belçika’nın Danışma Komitesi, aşağıda sıralanan yeni önlemleri duyurdu.
Daha sıkı önlemler alınabileceğini özellikle bildirdi.

Yüz maskeleri
Yüz maskeleri artık on yaş ve üstü herkes için (12 yaşından itibaren değil) zorunlu olacak. Mağazalar, alışveriş merkezleri, kütüphaneler, kültür ve spor salonları, ibadethaneler ve toplu taşıma araçları da dahil olmak üzere 12 yaşından büyüklerin zaten yüz maskesi takmak zorunda olduğu yerlerde zorunlu olacaklar.

Başbakan Alexander De Croo, önlemleri duyurmak için düzenlediği basın toplantısında, “Çok geniş bir yüz maskesi zorunluluğuna doğru gidiyoruz” dedi. “Bu, kapalı alanları ve ayrıca dışarıda gerçekleşirse etkinliklerde de içerir.”

Belçika ayrıca, Covid Safe Ticket+ adı verilen bir kuralı da getiriyor; bu, yüz maskesi zorunluluğunun şu anda bir Covid Safe Ticket (CST) gerekli olduğu tüm yerlere de genişletileceği anlamına geliyor.

Bu, catering endüstrisindeki işletmelerde (barlar, restoranlar, kafeler) masada oturulmadığında ve ayrıca etkinliklerde (Noel pazarları dahil), performanslarda, spor yarışmalarında ve konferanslarda, mevcut insan sayısından bağımsız olarak anlamına gelir. 50 kişiden içeride, 100 kişiden dışarıdan özel toplantılar olarak.

Zorunlu yüz maskesi uygulamak istemeyen gece kulüpleri, diskolar ve dans salonları, girişte geçerli bir CST’nin üzerine kendi kendine test yapmalıdır.

“Sosyal mesafe kurallarına uymanın mümkün olmadığı durumlarda ağız maskesi takılması şiddetle tavsiye edilmeye devam ediyor” dedi.

Evden çalışmak
12 Aralık’a kadar haftanın dört günü tüm şirketler için tele çalışma, “işlevinin doğası veya işin, faaliyetlerin veya hizmetlerin sürekliliği nedeniyle bu imkansız olmadıkça” zorunlu olacak. Evden çalışması gereken tüm personelin yüzde 20’sinden fazlası aynı anda ofiste olamaz.

13 Aralık’tan itibaren, yükümlülük haftada üç güne indirilecek. Ofis günlerinde, personelin en fazla %yüzde 40’ı aynı anda hazır bulunabilir.

Bu kurallara uymayan işverenler, Belçika Federal İstihdam, Çalışma ve Sosyal Diyalog için Kamu Hizmetinin web sitesi aracılığıyla bildirilebilir.

Kamu ve özel toplantılar
Noel pazarları, kültürel ve diğer etkinlikler de dahil olmak üzere halka açık etkinlikler ve ayrıca içeride 50 veya dışarıda 100 kişiye kadar katılımcıyla özel toplantılar CST önlemi olmaksızın düzenlenebilir, ancak mümkün olduğunda yüz maskeleri takılmalı ve sosyal mesafeye uyulmalıdır. .

Organizatörler, katılımcı sayısı bunun altında olsa bile CST’yi kullanmayı seçebilir.

CST kullanıldığında misafir sayısı aşılabilir, ancak yüz maskesi takmak zorunlu olmaya devam edecektir.
Başbakan Alexander De Croo, “Bugün gördüğümüz virüs çeşidi, başlangıçta ortaya çıkandan üç kat daha bulaşıcı. Tüm alarm sinyalleri kırmızıdır. Bu nedenle geniş önlemler alıyoruz, bu
herkesin izleyebileceği önlemler, böylece başka bir kapanmayı önleyebiliriz” dedi.

Tüm önlemler Kraliyet Kararnamesi’ne dahil edildi ve aynen mevcut ve değiştirilmemiş önlemler gibi 20 Kasım’dan 28 Ocak 2022’ye kadar yürürlüğe girecek.

Ancak İçişleri Bakanı Annelies Verlinden’in kabinesine göre, epidemiyolojik koşullar yakından izlenecek ve Danışma Komitesi Ocak ayı başlarında yeni bir değerlendirme yapacak.