Brüksel’de Çöp Toplama Alarmı

Brüksel Bölge Temizlik Kurumu (Bruxelles-Propreté), yarın başkentte düzenlenecek ulusal çaplı sendikal eylem nedeniyle hizmetlerinde ciddi aksamalar yaşanacağını duyurdu. Kurum, özellikle geri dönüşüm atıkları için vatandaşlara kritik bir uyarıda bulundu.

Yarın gerçekleşecek büyük protesto yürüyüşü sadece trafiği ve ulaşımı değil, şehrin temizlik hizmetlerini de etkiliyor. Brüksel-Propreté’den Pazartesi günü yapılan açıklamada, personelinin eyleme katılımı ve lojistik zorluklar nedeniyle çöp toplama takviminde zorunlu değişikliklere gidildiği belirtildi.

Mavi Torba (Plastik/Metal/Karton) Toplanmayacak
Kurum, salı günü mavi torba toplama bölgesinde bulunan Brüksellilere şu çağrıyı yaptı:

Çöplerinizi İçeride Tutun: Vatandaşların mavi torbaları (PMD) sokağa çıkarmamaları rica ediliyor.

Gelecek Hafta Beklenecek: Salı günü toplanması gereken bu torbaların, ancak bir sonraki toplama dönemi olan 18 Mayıs haftasında alınabileceği bildirildi.

Diğer Hizmetlerdeki Aksama ve İstisnalar
Aksamalar sadece torba toplama ile sınırlı kalmayacak:

Konteyner ve Büyük Atıklar: Apartman komplekslerindeki konteyner boşaltma işlemleri, geri dönüşüm parkları (Recyparcs) ve randevulu evden büyük atık alım hizmetlerinde de gecikmeler veya iptaller yaşanması bekleniyor.

Diğer Renkli Torbalar: Beyaz (evsel atık), turuncu (organik atık), yeşil (bahçe atığı) ve sarı (kağıt/karton) torbaların toplanmasının ise mevcut plan dahilinde gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Ancak personelin greve katılım oranına bağlı olarak bu bölgelerde de yer yer aksamalar görülebilir.

Sokak Temizliği Risk Altında
Eylem güzergahı üzerindeki sokak temizlik faaliyetlerinin de gösteri sona erene kadar yapılamayacağı vurgulandı. Şehir yönetimi, görüntü kirliliği ve hijyen sorunlarının oluşmaması adına halkın duyarlı davranmasını bekliyor.

Editörün Notu: Atıklarınızın sokaklarda birikerek kirlilik yaratmaması için güncel duyuruları takip etmeniz ve kurumun talimatlarına uymanız rica olunur.