ABD borsaları,haftayı kazançla kapadı


ABD borsaları, Fransa’nın not indirimiyle dalgalansa da haftayı kazançla kapadı.
JP Morgan 4.çeyrek finansal sonuçlarında hisse başına kârın beklentilere paralel gelmesine rağmen bankanın gelirlerinin bir önceki yıla göre düşerek beklentileri karşılayamaması ve S&P’un bir takım Avrupa ülkesinin notunu düşüreceği söylentileriyle ABD borsaları güne yüzde 0,90’a varan düşüşlerle başladı.
JPMorgan CEO’su Jamie Dimon, Avrupa Merkez Bankası’nın bankalarına 3 yıl vadeli kredi vereceğini belirtmesiyle bankaların fon bulma sıkıntılarının en az bir yıl çözeceğini söyledi.
Richmond FED Başkanı Jeffrey Lacker, ek parasal düzeltmeye ihtiyaç görmediğini ve mortgage gibi spesifik marketlere müdahaleye ihtiyaç olmadığını belirtti.
Fransa Maliye Bakanlığı’nın S&P’nin ülkenin kredi notunu bir kademe düşürdüğü yönündeki açıklamasıyla satışlar hız kazandı. Avrupa borsalarının kapanmasının ardından ABD kayıplarının bir kısmını geri aldı.
Dow Jones endeksi yüzde 0,39 kayıpla 12,421 puanda, S&P 500 endeksi yüzde 0,49 kayıpla 1,289 puanda, Nasdaq endeksi yüzde 0,51 kayıpla 2,710 puandan işlem gördü. VIX endeksi yüzde 4,74 primli 21,44 seviyesinde. Euro, son 17 ayın en düşük düzeyini görerek, dolar karşısında yüzde 1,19 değer kaybederek 1,2680 seviyesinden işlem gördü.
İki AB yetkilisinin, İran’dan ham petrol ithalatına ambargo konulmasını 6 ay süreyle ertelemesiyle petrol son üç haftanın en düşük düzeyine indi. Ham petrolün varili yüzde 0,02 primli 99,12 dolarda. Spot altının onsu yüzde 1,16 kayıpla 1,633 dolarda işlem gördü.

Leave a Reply

Your email address will not be published.