ABD’nin yüzde 2.75 büyümesi bekleniyor

Bill Gross-01PIMCO ABD’nin 2014’de yüzde 2.25-2.75 büyümesini bekliyor.

EKONOMİ-Dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO, ABD ekonomisinin 2014’te yüzde 2.25 ila 2.75 büyümesini öngörüyor

Bill Gross’un yönettiği dünyanın en büyük tahvil fonu PIMCO, ABD ekonomisinin 2014’te yüzde 2.25 ila 2.75 büyüyeceğini tahmin etti.

PIMCO raporda ayrıca küresel ekonomi için de yüzde 2.5 ila 3 büyüme öngördü. Öte yandan PIMCO, Euro Bölgesi’nin de 2014’te resesyondan çıkacağı beklentisini paylaştı.

Raporda, konut talepleri ve tüketici dayanıklılığındaki ilerlemelerinin devam edilmesi öngörülürken, gevşek finansal şartların şirketler üzerindeki olumlu etkisinin konut dışı yatırım büyümesinde ufak bir hızlanma ve hanehalkı gelir büyümesinde de bir miktar artış beklentileri de yer aldı.

YATIRIMCILARI UYARMIŞTI

Geçtiğimiz hafta Bill Gross, merkez bankalarının ”ilaç” olarak gördüğü gevşek para politikasının, aslında ”tehlikeli bir kumar olduğunu” belirterek yatırımcıları uyardı.

ABD başta olmak üzere global ekonomideki parasal genişleme politikalarının piyasalarda yarattığı yükselişin yapay olduğuna dikkat çeken Gross, varlık fiyatlarında aşırı değerleme oluştuğu görüşünde.

Politikaların yatırımcıları riskli varlıklara yatırımlar yapmaya ittiğini ve dikkatli olunması gerektiğini söyleyen Gross ”Yatırımcılar, ucuz finansman ve düşük faizlerin yarattığı tehlikeli bir kumar oynuyor” diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.