Altın fiyatlarında son durum!..

Geçtiğimiz hafta altın fiyatları Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen barış müzakeresi sonrası düşüşe geçmişti.

Para ve emtia piyasalarındaki seyir yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Rusya ile Ukrayna arasında İstanbul’da gerçekleşen barış müzakeresi sonrası ons altın 1890 dolar, gram altın ise 885 lira seviyesine kadar geriledi.

ALTIN HAFTAYI KAYIPLA TAMAMLADI

Genel olarak düşüş eğiliminde hareket eden ons altın geçtiğimiz haftayı yüzde 1.68 oranında azalışla 1925 dolardan, gram altın ise yüzde 2.67 oranında kayıpla 909 liradan kapattı.

ONS ALTINDA DÜŞÜŞ SÜRÜYOR

Ons altın fiyatı haftanın ilk işlem gününde de düşüş eğilimini sürdürüyor. Güne 1925 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda geri çekilerek 1920 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1915 dolar, en yüksek ise 1926 dolar seviyeleri görüldü.

GÜNCEL ALTIN FİYATLARI İÇİN TIKLAYIN

Son dönemde Rusya ile Ukrayna arasında gerçekleşen müzakere sonrası jeopolitik riskler hafiflerken, bu durum altın fiyatlarının düşmesinde etkili oluyor. Öte yandan ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mayıs ayında gerçekleştirilecek olan toplantıda 50 baz puanlık bir faiz artışına gidebileceğine yönelik beklentiler ise ABD 10 yıllık tahvil faizini yükseltirken, doları küresel çapta güçlendiriyor. Doların değer kazanması altın üzerinde baskı oluşturuyor.

GRAM ALTIN GERİLİYOR

Haftanın ilk işlem gününe 909 liradan başlayan gram altın şu dakikalarda düşüş kaydederek 906 liradan işlem görüyor. Gram altında gün içerisinde en düşük 904 lira, en yüksek ise 910 lira seviyeleri görüldü.