Altın fiyatlarında son durum!..

Altın fiyatları geçtiğimiz hafta ABD Merkez Bankası’nın (Fed) piyasalara sıkı para politikasına yönelik mesajlar vermesine rağmen yükseliş kaydetti. Küresel enflasyon tehdidi ve Ukrayna krizi altına destek veriyor.

Para ve emtia piyasalarında gözler geçtiğimiz hafta çarşamba günü Fed toplantı tutanaklarındaydı. Tutanaklarda Fed üyeleri faizin bu yıl içerisinde birkaç kez 50 baz puan artırılması gerektiğini kaydederken, bilanço daraltmasına ilişkin piyasalara önemli mesajlar verildi. Buna göre Fed bilançosu aylık 95 milyar dolar küçültülecek.

ONS ALTIN FED’İN ETKİLERİNİ SİLDİ

Bu gelişme sonrası ons altın çarşamba günü 1915 dolara geri çekilerek haftanın en düşük seviyesini görmüştü. Kısa süre içerisinde düşüş kaydetse de ons altın perşembe ve cuma günü yükselişe geçti.

Cuma günü 1948 dolara yükselen ons altın 1947 dolardan kapandı. Ons altın geçtiğimiz hafta yatırımcısına yüzde 1.17 oranında kazandırdı.

Haftanın ilk işlem gününe 1947 dolardan başlayan ons altın şu dakikalarda yükseliş kaydederek 1956 dolardan işlem görüyor. Ons altında gün içerisinde en düşük 1940 dolar, en yüksek ise 1958 dolar seviyeleri görüldü.

GRAM ALTIN YÜKSELİYOR

Geçtiğimiz hafta yatırımcısına yüzde 1.49 oranında kazandıran gram altın bugün itibarıyla yukarı yönlü bir seyir izliyor.