Altın fiyatlarında son durum..

Dün altın fiyatları sert yükseldikten sonra düşüşe geçti. Ons altın 2397 dolara kadar yükselirken, gram altın 2485 lirayı gördükten sonra geri çekilmişti.

Para ve emtia piyasalarının gözü kulağı çarşamba günü açıklanan nisan ayı ABD enflasyon rakamlarındaydı. ABD’de tüketici fiyatları nisanda aylık bazda yüzde 0.3 oranında artış gösterdi. Piyasalarda beklenti aylık bazda yüzde 0.4 oranında artış olması yönündeydi.

Nisanda yıllık bazda enflasyon yüzde 3.5 seviyesinden, yüzde 3.4’e geriledi. Piyasalarda beklenti de yıllık enflasyonun yüzde 3.4 olarak gerçekleşmesi yönündeydi.

FED ÜYELERİNDEN DİKKAT ÇEKEN FAİZ MESAJI

Öte yandan perşembe günü ABD Merkez Bankası’nın (Fed) yetkililerinden gelen faiz mesajı dikkat çekti. Fed yetkilileri, politika yapıcıların enflasyonun azaldığına dair daha fazla kanıt beklemesi nedeniyle merkez bankasının borçlanma maliyetlerini daha uzun süre yüksek tutması gerektiğini söyleyerek, faiz oranlarını düşürmek için acele etmediklerini öne sürdü.

Perşembe günü ayrı ayrı konuşan Cleveland Fed Başkanı Loretta Mester, New York Fed Başkanı John Williams ve Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, enflasyonun yüzde 2 hedefine ulaşmasının daha uzun sürebileceğini savundu.