Altının onsu 1,222.10 dolar

Altın-külçe-1Ekim ayından bu yana en hızlı düşüş kaydeden altın beş ayın en düşük seviyesinden yükseliyor.

PİYASAM-Altın fiyatlarında yüzde 2.6’lık düşüş ardından 5 ayın dip seviyelerine gelinirken yeni günde fiziki talepteki artış ile birlikte yükseliş takip ediliyor.

ABD verilerinin beklentilerin üzerine çıkması sonrasından FED’in azaltıma erken gidebileceği beklentisi ile altın fiyatlarından düşüş artarken gün ortasından spot altında yüzde 0.3’lük yükseliş hakim. 1,222.10 dolara yükselen altının ons fiyatı Temmuz’dan bu yana görülen en düşük seviyelerden tırmanışa geçti.

Yatırımcılar yılsonu altın beklentilerini aşağı çekerken, bu Cuma gelecek olan tarım dışı istihdam rakamlarının da altının seyrinde önemli rol oynaması bekleniyor.

Yeni günde yükselişte fiziki talebin artışının rol oynadığı kaydediliyor. Çin’de altın talebinin artması fiyatlarda düşüşü frenliyor.

HSBC analisti Howard Wen, “Altın için ilk direnç seviyesi daha aşağıda oluşmuş görünüyor,” dedi ve “Altın piyasası yaklaşan ABD tarım dışı istihdam verisine odaklanabilir. Beklenenden daha iyi çıkacak bir veri, Fed’in varlık alımlarını bu toplantıda düşürebileceği beklentisini artırabilir ve bu da altın üzerinde baskı oluşturur” şeklinde görüş bildirdi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.