Altının onsu 1,246.83 dolar

kadın-dolar-4ABD’den gelen verilerin etkisi ile yeni günde Asya endekslerinde karışık seyir hakim. Japonya’nın tatil olduğu günde gelişen piyasalar tarafından yükseliş yaşanıyor.
Geçtiğimiz hafta gelen verilerin etkisi ile karışık ABD endeksleri yeni haftayı karışık kapattı. Yeni haftada Asya’da da karışık. ABD2den gelen verileri takip eden Asya güne yükseliş ile başladı. Özellikle FED’in tahvil alımlarını azaltmada bekleyebileceği algısı ile yükseliş desteklendi.
Cuma günü gelen verilerde istihdam verisinin yükselmesi ile yeni haftanın ilk işlem gününde Avustralya’da altın üreticilerinin yükselişi takip ediliyor. MSCI Asya Pasifik endeksi Japonya dışarıda tutulduğunda yüzde 0.5’lik yükseliş ile 459.53 puanda. Yükselişte Hong Kong’daki endüstri şirketlerindeki yükselişin etkili olduğu görülüyor.
Japonya’da haftanın ilk işlem gününde tatil nedeniyle işlem yapılmıyor.
Çin’de ise halka arzların başlayacak olması piyasalarda volatiliteyi arttırırken son gelen açıklamalarda, bazı Çinli firmaların sıkı halka arz kuralları nedeniyle kararlarını ertelediğini duyurdu. Güne yükseliş ile başlayan Hang Seng ilk bir saatte yüzde 1 üzerine kazanç sağlarken ilerleyen saatler de yüzde 0.1’lik düşüşe döndü. Şanghay’da da yüzde 0.1’lik düşüş var.
Avustralya’da S&P/ASX endeksi yüzde 0.2’lik düşüş ile güne devam ediyor. Güne emtia fiyatlarındaki yükseliş ile güçle başlayan Avustralya gün içinde daha yatay bir seviyeye döndü. Avustralya’nın en büyük telekomünikasyon grubu Telstra Corp, Sensis’in yüzde 70 hissesini ABD merkezli girişim sermayesi şirketi Platinum Equity’ye 454 milyon Avustralya Doları karşılığında satmak için anlaşmaya vardı. Endesin satışa dönmesinde bu haberin etkisi takip ediliyor.
Güney Kore Kospi yüzde 0.3’lik yükseliş yaşıyor. Hyundia’da yüzde 1.6’lık artış endeksi yukarı çekiyor. Yeni Zelanda’da NZX 50 endeksi yüzde 0.5’lik artış yaşıyor. Singapur yüzde 0.2’lik düşüş yaşıyor. Tayvan Taiex endeksi yüzde 0.5’lik yükseliş yaşıyor. Endonezya’da Jakarta endeksi yüzde 2.2 yukarıda. Endeks sın 4 ayın zirvesine geldi. Tayland SET endeksi yüzde 0.4’lük düşüş yaşandı. Bu düşüşte Bangkok’ta yaşana gerilim etkili.
Yeni günde altında son 1 ayın en yüksek seviyesine geldindi. Sabah Asya seansında gelinen seviye ise 1.250 dolar oldu. Altının onsu ilerleyen saatlerde 1,246.83 dolar seviyesine geriledi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.