Asya genelide satış hakim

Çin BorsaHaftanın son işlem gününde Çin’den gelen verilerinin olumsuz etkisi ile Asya genelide satış hakim.
PİYASAM-Yeni yılın ilk işlem gününde ABD endekslerinde düşüş yaşanırken haftanın son işlem gününde Asya’da da düşüş takip ediliyor. Çin verilerinin moralleri bozduğu bölgede altın ve Yen hareketleri de takip ediliyor.
Asya’da gösterge endeks son 6 haftanın en sert düşüş yaşanırken Çin’de kredi risklerinin artması ve endüstride yaşanan zayıflamanın öne çıktığı görülüyor. Gelişen Asya ülkelerinin kurlarından zayıflık takip edilirken Yen ve altın yeni günde yükseliyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi Japonya dışarıda tutulduğunda yüzde 1.2’lik kayıp yaşanıyor.
Japonya’da endeksler bugün de kapalı. Yen haftanın son işlem gününde değer kazanırken 104.80’den 104.71 seviyesine geldi.
Çin’de arka arkaya kötü gelen PMI verilerine bugün de hizmet PMI verisi eklendi. Son 4 ayın en düşük seviyeleri görülürken endekslerde verinin etkisi ile aşağı çekilmiş durumda. Hang Seng yüzde 1.752lik düşüş yaşarken Şanghay yüzde 1.37’lik geri çekilme ile güne devam ediyor.
Avustralya yüzde 0.5’lik geri çekilme ile güne devam ederken, Güney Kore Kospi yüzde 1.12 ve Endonezya yüzde 1 aşağıda. Singapur’da ise yüzde 0.59’luk geri çekilme var.
Güney Kore won’u dolar karşısında yüzde 0.5 zayıflarken geçtiğimiz yıl yüzde 1.4 yükselmişti.
Politik gerilimin hakim olduğu Tayland’da ise SET endeksi yüzde 5.23 aşağıda.
Altın yeni günde Asya seansında yükseliyor. Yüzde 1’lik yükseliş ile 1.237 dolara gelindi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.