Avrupa hisseleri yükseliyor

Borsa-Frankfurt-2014-1Avrupa hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarına ve Fed toplantısı öncesinde ABD’den gelecek olan ekonomik verilere ağırlık vermesi ile yükseliyor

Avrupa hisseleri, yatırımcıların şirket bilançolarına ve Fed toplantısı öncesinde ABD’den gelecek olan ekonomik verilere ağırlık vermesi ile yükselerek, iki günlük düşüşü sonlandırıyor.

Bu sabah açıklanan bilançolar karışık seyrederken, UBS AG net kar tahminlerini tutturamadı, Standard Chartered Plc ise vergi öncesi karda düşüş açıkladı. Sanofi ve Novartis AG üçüncü çeyrekte beklentileri aştı.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.6 yükselerek Londra saati ile 08:10’da 326.88 puan oldu. Endeks dün, yatırımcıların Avrupa Merkez Bankası’nın bankacılık sektörüne yönelik stres testleri sonrasında bu yılın en dik haftalık kazancının ardından gerilemişti.

Bloomberg anketine katılan ekonomistler bugün TSİ 14:30’da açıklanacak olan Eylül ayı ABD dayanıklı tüketim malı siparişleri verisinde toparlanma bekliyor. 16:00’da açıklanacak olan konut fiyatları ve tüketici güveni verilerinde de toparlanma bekleniyor.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri ve MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.3 yükseldi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.