Avrupa hisseleri yükseliyor

DAX-Borsa-2014-1Avrupa hisseleri, beklentilerden iyi gelen bilançoların endişeleri bastırması ile 2 günlük düşüşten toparlanıyor

Avrupa hisseleri, beklentilerden iyi gelen bilançoların yatırımcıların bölge ekonomisine yönelik endişelerini bastırması ile yükselerek, iki günlük düşüşten toparlanıyor. ABD endeks vadelileri ise Cumhuriyetçiler’in seçim sonrası Senato’da çoğunluğu elde etmesi üzerine yükseliyor.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.8 yükselerek londra saati ile 08:10’da 333.46 puan olurken, endekste emtia şirketleri hariç bütün sektör grupları artış kaydetti. Natixis SA, Marks & Spencer Group Plc ve Hannover Re, bilanço açıkladıktan sonra değer kazanıyor. Stoxx 600 son iki günde beklentileri karşılayamayan şirket karları ve Avrupa Komisyonu’nun Euro Bölgesi büyüme tahminini düşürmesi ile toplam yüzde 1.8 kaybetmişti.

Standard & Poor’s 500 endeks vadelileri ara seçimlerde Cumhuriyetçilerin 8 yıl sonra Senato’da çoğunluğu kazanması ile yüzde 0.3 yukarıda seyrediyor. MSCI Asya Pasifik Endeksi ise yüzde 0.7 düşüş yaşadı.

ABD’de bugün açıklanacak olan özel sektör istihdam verisi öncesinde, Bloomberg anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı şirketlerin geçtiğimiz ay 220,000 kişi işe alım yaptığı yönünde. Bu seviye Haziran’dan bu yana en yüksek düzey. ADP Araştırma Enstitüsü’nün bugün açıklayacağı veriler, Cuma günü açıklanacak olan tarım dışı istihdam verisine bir ışık tutabilir.

Bugün ayrıca Euro Bölgesi’nde hizmet sektörü PMI verisi açıklanacak. Beklenti Eylül ayındaki büyüme hızından değişiklik olmayacağı yönünde.

Leave a Reply

Your email address will not be published.