Avrupalı liderlerin Davos kararı

Avrupalı liderlerin Davos’ta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılacak olmaları kredi derecelendirme şirketlerini ve onlarla aynı görüşleri paylaşan ekonomistleri şaşırtıyor.
Euro Bölgesi için yeni bir travma yılının yaşanacağı yönünde konsensüs oluştuğu bir ortamda Avrupalı liderlerin Davos’ta yapılacak Dünya Ekonomik Forumu toplantılarına katılacak olmaları kredi derecelendirme şirketlerini ve onlarla aynı görüşleri paylaşan ekonomistleri şaşırtıyor.
Almanya ve Fransa’da açıklananan ekonomik veriler ve İspanya ile İtalya’da geçtiğimiz hafta yapılan tahvil ihalelerinin sonuçlarının Merkel ve Monti’nin iyimser olmaları için biraz alan yarattığını ifade eden analister, ancak Davos toplantılarına Avrupa’da krizin azmakta olduğunu savunan Soros ve Stiglitz’in de katılacağına işaret ediyorlar.
Hermitage Capital Management’ın kurucusu William Browder yaptığıaçıklamada, “Davos’a katılacak Avrupalı politika yapıcılar, piyasaları sakinleştirmek için mümkün olan herşeyi yapmaya devam edecekler”diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.