Barclays, ABD ekonomisine dikkat çekti

Barclays-3Yatırım bankası Barclays, 2014 yılının en büyük riskinin ne olduğunu açıkladı: Beklenenden hızlı büyüyen ABD ekonomisi.

EKONOMİ-İngiliz bankası Barclays, 2014 yılı için en büyük korkunun, ABD ekonomisinin beklentilerin üzerinde büyümesi olduğunu öngördü.

Bankanın yazdığı 2014 raporuna göre, özellikle ilk çeyrekte kuvvetli gelecek veriler gerek hisse senedi gerekse bono tahvil piyasası açısından sorun yaratacak.
Kuvvetli verilerin Fed’in azaltım konusundaki tavrını sertleştireceği için hisse senetleri açısından negatif etkileri olacağını savunan Barclays, bunun aynı zamanda faiz hadlerinin beklenenden erken yükselmesiyle sonuçlanabileceğini de vurguladı.
Ancak bankanın 2014 senaryoları içinde en makul gördüğü hisse senetlerinin yeniden yükselişte olduğu bir senaryo.

Barclays, Avrupa ve ABD’nin büyüme anlamında daha da toparlandığı, düşük enflasyonun sürdüğü, Merkez bankalarının ise desteklerinin devam ettiği bir yıl bekliyor.

Bankanın hisse senedi tarafındaki tercihi ise ABD yerine Avrupa Birliği hisseleri. Bu hisselerin ABD’ye göre değerleme açısından daha avantajlı olduğunun altını çizen Barclays, “ABD getiri döngüsünün sonuna yaklaşıyor. Seçici olarak gelişen ülkelerdeki bazı hisseler de avantajlı olabilir” diyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.