Belçika'nın Ravago Grup firmalarından Enplast hedef büyüttü

Belçika’nın Ravago Grup firmalarından Enplast Plastik Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Sami Amira, gelecek yıl 35 bin ton üretim ve 20 bin ton ihracat hedeflediklerini bildirdi.
Amira, Çayırova ilçesindeki tesislerde düzenlediği toplantıda yatırımlar ve hedefler hakkında basın mensuplarına bilgi verdi.
Belçika firması Ravago bünyesinde faaliyet gösteren firmanın plastik ham madde pazarında üretim, ihracat ve yurt içi satış yaptığını anlatan Amira, ”Otomotiv, beyaz eşya, inşaat, elektrik ve elektronik, sağlık, dekorasyon, endüstriyel uygulamalar, spor ve oyuncak sektörlerine yönelik üretim yapan firmamız, 40 ayrı sektöre plastik ham madde üretimi tedarik etmektedir” dedi.
Firmanın 1993 yılında faaliyete başladığını belirten Amira, şöyle devam etti:
”Türkiye’nin ve Avrupa’nın önde gelen ‘elastomer’ ve mühendislik plastikleri alanında uzmanlaşmış üreticilerinden birisiyiz. 2002 yılında ilk ihracat gerçekleştirildi, 2004 yılında Çayırova tesislerine taşınıldı. 2007 yılında üretiminin yüzde 45’ini 40 ülkeye ihraç eden firmamız 2010 yılında 25 bin ton üretim yaptı. 2011 yılında 31 bin ton üretim ve 70 milyon Avroluk ciro gerçekleşecek. Önümüzdeki yıl 7 bin metrekare ek yatırımla toplam 29 bin metrekare kapalı alana sahip olacağız. Şuan sanayi firmaları arasında 2010 yılında 522. sırada bulunan firmamızın hedefi ilk 400’dür. Önümüzdeki yıl 35 bin ton üretim ve 20 bin ton ihracat hedefliyoruz. 2013 yılında da üretim hedefi 40 bin ton. Yüzde 93’ü Avrupa olmak üzere, Ortadoğu, Amerika ve Afrika’ya ihracat gerçekleştiriyoruz.”
Amira, toplantının ardından üretim tesislerini basın mensuplarına gezdirdi. AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.