Brent petrolün varili 84,47 dolar

Petrol-2013-1Petrol fiyatları stok verisi beklentisi ve Fed’in bugün sona erecek olan toplantısı öncesinde yükseliyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI), ABD’de petrol talebinin arttığına yönelik spekülasyonlar ve Fed’in faiz artırımına yönelik bir sinyal vereceği beklentisi ile son bir haftanın en yükseğine tırmandı. Brent petrolü ise Londra’da iki haftanın zirvesinde.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 1.6 kadar yükseldi. EIA verileri öncesinde ABD’de akaryakıt stoklarının üst üste üçüncü haftada da gerilediği tahmin ediliyor. Fed Açık Piyasa Komitesi (FOMC) bugün iki günlük toplantısını sonlandırarak kararları alınan açıklayacak.

Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı, Nymex elektronik işlemlerde, 1.30 dolar kadar artarak 82.72 dolar ile 22 Ekim’den bu yana en yükseği görürken, Londra saati ile 12:53’te 82.42 dolardan işlem gördü. Tüm kontratlarda işlem hacmi son 100 gün ortalamasının yüzde 9 altında seyrediyor. Fiyatlar bu yıl yüzde 16 geriledi.

Aralık vadeli Brent petrolünün varil fiyatı ise, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 1.71 dolar, yani yüzde 2’lik artışla 87.74 dolara geldi. Bu seviye 14 Ekim’den bu yana en yüksek. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 4.83 dolar seviyesinde.

BRENT PETROL $
84,47
% 0,82

Leave a Reply

Your email address will not be published.