Çinli şirket İtalyan Ferretti'yi satın aldı

 
Çinli Shandong Heavy Industry Group-Weichai Group şirketi ünlü İtalyan yat üreticisi Ferretti’nin yüzde 75’ini satın aldı.
Shandong Heavy Industry Group (SHIG)-Weichai Group yaptığı açıklamada, Ferretti’nin yüzde 75 hissesini 374 milyon avroya (480 milyon dolar) satın aldığını, Ferretti’nin Çin ve diğer gelişmekte olan ülkelerde dağıtımını artırmaya yardımcı olacağını bildirdi.
Çinli şirketin Başkanı Tan Xuguang, ”yat işinin grubun gelecek beş yıldaki stratejik amaçlarından biri olduğunu” belirtti.
(SHIG)-Weichai Group ile Ferretti arasındaki anlaşma, 178 milyon avro öz sermaye yatırımı ve 196 milyon avro borç finansmanını kapsıyor.
Ferretti Başkanı Norberto Ferretti de, yeni ittifakın Ferretti’ye sağlam sermaye tabanı sağlayacağını ve satış potansiyelini artıracağını açıkladı.
Ferretti, ”Çin, yat sektöründe çok hızlı gelişen ülkelerden biri ve gelecek 5-10 yılda önemli potansiyele sahip” ifadesini kullandı.
2008 yılında küresel finansal krizden ve talebin düşmesinden olumsuz etkilenen Ferretti’nin İtalya ve Miami’de 8 tersanesi bulunuyor, şirket 2 bin kişiyi istihdam ediyor. Ferretti’nin, Pershing, Riva ve CRN dahil 8 markası bulunuyor.
Çin’in doğusundaki Jinan merkezli SHIG-Weichai Group, ticari araçlar, inşaat makinaları ve diğer ağır sanayi ürünleri üretiyor.
Şirket, deniz motorları üretimine 2009 yılında Fransız Moteurs Baudouin firmasını satın alarak girmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.