Dolar 2.0976 TL

kadın-dolar-4TCMB Başkanı Erdem Başçı’nın yapacağı basın toplantısı öncesinde dolar TL kuru 2.0976 ile rekor seviyeden açıldı.

PİYASAM-Türkiye’de artan siyasi gerilim ve FED kararı ile yükselişe geçen dolar TL kuru yeni güne rekor seviyeden açılış yaptı. Gece ABD seansıdan 2.10 seviyesini test eden kur sabah Asya seansında 2.0982 seviyesindeydi. İçeride açılış ise 2.0976 seviyesinden oldu. Merkez’in döviz satış ihaleleri ile beklenilen rahatlama yaşanmazken gözler bugün TCMB Başkanı Başçı’nın yapacağı açıklamada.

Yeni günde euro TL 2.8718 olurken, sepet kur 2.4841 seviyesine geldi. Euro Dolar paritesi ise 1.3635 seviyesini işaret ediyor.

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, bugün “2014 yılında para ve kur politikası” konusunda bir basın toplantısı düzenleyecek.

Başçı’nın konuşmasında özellikle kur ile ilgili yapacağı açıklamalar piyasalar tarafından yakından izlenecek. Başçı, daha önce yıl sonukuru ile ilgili 1,92 rakamını konuşmuştu. Dolar/TL kotasyonları bugünbankalararası piyasada satışta 2,1 seviyesini gördü.

Merkez Bankası, Döviz kurlarında aşırı oynaklık gözlenen günlerde saat 16.30’da yapılan döviz satım ihalesi tutarı minimum tutarın 10 katına kadar artırılabileceğini açıklamıştı. Bu çerçevede, önceki gün400 milyon dolar satış yapan Banka, dün de 250 milyon dolar satmıştı.Bankanın bugün de 250 milyon dolarlık ihalesi bulunuyor. Banka ayrıca30 Aralık tarihini de Ek Parasal Sıkılaştırma(EPS) günü ilan etmişti.

Başçı Gaziantep yaptığı konuşmasında portföy girişleri olması halinde TL’de kimsenin tahmin etmediği bir yükseliş yaşanabileceğini deifade etmişti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.