Dolar/TL 13.30 lira..

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 13.30 liranın üzerinde başladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) mart ayında faiz artışına gidebileceğine yönelik beklentiler piyasalarda fiyatlanmaya devam ediyor.

Geçtiğimiz hafta Fed toplantısının ardından Fed Başkanı Jerome Powell, mart ayında faiz artışına gidilebileceğini açıklamıştı. Varlık alım programının mart ayında sonlandırılması beklenirken, piyasalara verilen şahin mesajlar sonrası dolar endeksi gelişmiş ülke para birimleri karşısında sert yükselmişti.

DOLAR ENDEKSİ ZİRVEDEN DÖNDÜ

Geçtiğimiz hafta cuma günü dolar endeksi 97.440’a kadar çıkarak Temmuz 2020’den bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Dolar endeksi zirveyi gördükten sonra bu hafta düşüşe geçti. 6 gelişmiş ülke para biriminin dolar karşısında hareketinin incelendiği dolar endeksi bugün 96.530 seviyesine kadar geriledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, Fed’in yüksek enflasyonla mücadele edebilmek için mart ayında faiz artışına gideceğini fakat sıkılaştırmanın agresif olmaması gerektiğini kaydetti.

Piyasalarda Fed’in agresif faiz artışına gitmeyeceğinin fiyatlanmasıyla birlikte dolar küresel çapta değer kaybetti.

Dolar/TL geçtiğimiz güne 13.53 liradan başladı. Türk lirasının değer kazanmasıyla birlikte düşüşe geçen dolar kuru 13.21 liraya kadar geri çekildi ve 13.30 liradan kapandı.

Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 13.30 liradan başladı. Kur şu dakikalarda 13.35 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 13.28 lira, en yüksek ise 13.39 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 15.01 lira ile primli seyrediyor.