Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 13.58 liranın üzerinde başladı.
Küresel piyasalarda Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim fiyatlanmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde ABD’den yapılan bir açıklamada Rusya’nın Ukrayna’ya saldıracağı ifade edilmişti.
Rusya’dan konuyla ilişkin olarak yalanlama gelse de jeopolitik risklerin tırmanışa geçmesiyle birlikte yatırımcılar riskli varlıklardan kaçınarak güvenli liman olarak görülen altına yöneldi.
Dolar endeksi geçtiğimiz gün yükseliş kaydederek 96.430’a kadar yükselmişti. 6 gelişmiş ülke para birimine karşı doların hareketinin incelendiği dolar endeksi bugün yatay seyrederek 96.250 seviyesinde hareket ediyor.
DOLAR/TL YATAY SEYİRDE
Dolar/TL haftanın ikinci işlem gününe 13.58 liranın üzerinde başladı. Kur şu dakikalarda yatay bir seyir izleyerek 13.58 liradan işlem görüyor. Dolar/TL’de gün içerisinde en düşük 13.56 lira, en yüksek ise 13.61 lira seviyeleri görüldü. Euro ise aynı dakikalarda 15.38 lira ile sakin seyrediyor.
