Emirates uçuş eğitimi akademisi açıyor

Emirates Havayolu, Dubai World Central Havalimanında Emirates Uçuş Eğitimi Akademisi adıyla bir özel uçuş eğitim merkezi kurulacağını açıkladı.
Emirates Havayolu açıklamasına göre, 110 milyon dolarlık yatırımla, bir dönemde 400 öğrenciye hizmet verecek olan Özel Uçuş Eğitimi Akademisi Dubai’de BAE ulusal pilot adaylarının yetiştirmesine olanak tanıyacak.
Akademi, Emirates’in Uçuş Eğitimi Organizasyonu bünyesinde kurulacak. Kurs bünyesinde, uçuş eğitiminin yanı sıra havacılığa hazırlık kursu ve Havayolu Taşımacılığı Pilot Lisansı birimi de yer alacak.
Üç yıllık yoğun eğitimi başarıyla tamamlayan öğrenciler, mezun olduklarında Ticari Pilot Lisansı almaya hak kazanacak ve özel hava aracı tipi eğitimlerine başlamaya hazır hale gelecek.
İnşaatına 2012’nin ilk çeyreğinde başlaması planlanan akademinin 2013’ün üçüncü çeyreğinde tamamlanarak hizmete girmesi hedefleniyor.
Entegre şekilde tasarlanan tesiste, derslikler, öğrenciler için konaklama alanları ve yer eğitimi simülatörleri ve uçuş eğitimleri yer alacak. AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.