Fitch, Fransa'nın görünümünü 'negatife' düşürdü

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Fransa’nın “AAA” olan uzun vadeli kredi notunu teyit etti, not görünümünü ise “durağandan”, “negatife” düşürdü.
Fitch açıklamasında, “negatif görünüm, Fransa’nın notunun iki yıl içinde düşürülmesi ihtimalinin yüzde 50’den biraz fazla olduğunu belirtmektedir.” ifadesini kullandı. Fitch ayrıca, Euro Bölgesi’ndeki İspanya, İtalya, Belçika, Slovenya, Kıbrıs Rum kesimi ve İrlanda’yı da uyararak, bu ülkelerin notunu Ocak 2012’ye kadar düşürebileceğini bildirdi. Bu ülkelerin not görünümlerinin “negatif” olduğu belirtildi. Öte yandan Fitch, dünyanın en büyük 8 bankasının kredi notunu düşürdü. Kuruluş, zayıf küresel ekonomik büyüme sebebiyle bankacılık sektörünün karşı karşıya bulunduğu güçlüklerin arttığına dikkat çekerek, Bank of America, Barclays PLC, BNP Paribas, Credit Suisse AG, Deutsche Bank AG, The Goldman Sachs Group, Morgan Stanley ve Societe Generale bankalarının kredi notlarını indirdiğini açıkladı.
Amerikalı ve Avrupalı bankaların finansal piyasaların karşı karşıya olduğu artan güçlükler konusunda özellikle kırılgan olduğuna işaret eden Fitch, kredi notları indiriminin, “duruma özgü asli kredibilitede olumsuz gelişmelerden ziyade bankacılık sektörünün bütünüyle karşı karşıya bulunduğu güçlükleri yansıttığını” vurguladı. Euro Bölgesi borç krizinin oluşturduğu kaygılar sebebiyle bankalar ve kredi piyasaları baskı altında bulunuyor.AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.