Fitch Fransa’nın notunu teyit etti

fitch-ratingsFitch Ratings Fransa’nın notunu teyit ederken, Moody’s ülkenin kredibilitesinin ekonominin sağlığını ve çeşitliliğini yansıttığını belirtti.

EKONOMİ-Fitch Ratings, Fransa’nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını AA+ olarak teyit etti. Fitch ayrıca Fransa’nın yabancı ve yerel para cinsinden teminatsız tahvillerinin notlarını da AA+olarak yineledi.

Kredi notlarının görünümleri ‘durağan’ olarak korundu.

Fitch, kredi notlarının teyit edilmesinin ve durağan görünümün Fransa’nın bütçe açığının GSYH’nın yüzde 3’ünü aşmaması yönündeki AB eşiğini 2015 yakalacağı beklentisini yansıttığını vurguladı.

Fitch ayrıca, Fransa ekonomisinin bu yıl yüzde 0,2 ve gelecek yıl yüzde 0, 7 büşümesini bekliyor.

Moody’s Investors Service yayınladığı raporda Fransa’nın Aa1 olan kredi notunun ve negatif görünümün, Fransız ekonomisinin büyüklüğünü,sağlığını ve çeşitliliğini yansıttığını bildirdi. Moody’s, bastırılmışuzun vadeli ekonomik büyüme görünümü ve belirsiz mali görünümün notları sınırladığını da vurguladı.

Moody’s, Fransa’nın kredi profilinde 3 önemli zorluğun bulunduğunu belirterek bu 3 zorluğu uzun vadeli büyüme görünümünün rekabet gücü kaybından negatif etkilenmesi, mali görünümde belirsizlik ve gelecekteki şoklara karşı esnekliğin öngörülebilirliğinin azalması olarak sınırladı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.