Gözler Merkez Bankası’nın faiz kararında!..

Piyasalarda gözler Merkez Bankası’nın bugün açıklayacağı faiz kararında. Kimi uzmanlar depremin ardından başlayan indirimin devam edeceğini savunurken kimileri politika faizinin sabit bırakılacağını düşünüyor.

Merkez Bankası (TCMB) bugün mart ayı Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında Kahramanmaraş merkezli depremin ardından ikinci politika faizi kararını açıklayacak. Banka son toplantıda depremin ekonomiye etkilerini sınırlamak için faiz indirmişti.

Piyasada gözler bugünkü karara çevrilirken, ekonomistler ağırlıklı olarak bankanın politika faizini sabit tutmasını bekliyor. Ancak faiz indirimi bekleyen ekonomistler de mevcut. Karar bugün saat 14.00’te açıklanacak.

TCMB geçen yıl enflasyondaki yükselişe rağmen gerçekleştirdiği 500 baz puanlık faiz indirimlerini kasım ayında tamamlamış, aralık ve ocak aylarında politika faizini yüzde 9’da tutmuştu.

Şubatta büyük yıkıma yol açan depremin ardından sanayi üretimi ve istihdamın desteklenmesi için banka politika faizini 50 baz puan indirerek yüzde 9’dan yüzde 8,5’e düşürmüştü.

TCMB “ölçülü” olarak nitelediği indirimin ardından parasal duruşun deprem sonrası gerekli toparlanmayı desteklemek için “yeterli” olduğunu belirtti.