Hüsnü Özyeğin, 'Euro satıp TL alın'

Bloomberg HT’ye konuk olan FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Merkez Bankası’nın “2012’de TL alın” stratejisine destek verdi
FİBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Özyeğin, Bloomberg HT’deki Yönetim Katı programında Ekonomi Müdürü Özlem Dalga’nın sorularını yanıtladı.
Özyeğin, Merkez Bankası’nın “2012’de TL alın” stratejisine destek verdi. Başkan, “Bu seviyelerden döviz ama özellikle euro bozup TL almak oldukça iyi bit yatırım gibi görünüyor” değerlendirmesinde bulundu. Özyeğin, euroda değer kaybının devam edeceğini vurgulayarak, “ABD’nin parasal genişlemeye gidip gitmemesi de önemli olacak. Eğer giderse, dolar bir miktar değer kaybedebilir” öngörüsünde bulundu.
“2012 KOLAY BİR YIL OLMAYACAK”
2012 yılında TL’nin ve kur sepetinin değerleneceğini düşündüğünü belirten Özyeğin, 2012’nin zor bir yıl olabileceğini belirtti. Avrupa’da endişelerin sürdüğüne vurgu yapan Başkan, bölgede bu yıl büyüme beklenmediğinin de altını çizdi. Özyeğin, “Avrupa için zor bir yıl olacak. Bölgenin yavaşlaması, ABD’nin de ciddi büyüme ivmemesine girmemesi diğer ülkeleri de etkiliyor. Yani 2012 kolay bir yıl olmayacak gibi gözüküyor” dedi.
Türkiye’nin bu yıl yüzde 4 civarında büyümesini beklediğini belirten Özyeğin, Türk bankacılık sektörüne dair de değerlendirmede bulundu. “Sektördeki sağlıklı büyüme devam edecektir” diyen Özyeğin, “Türk bankacılık sektörü bu yıl yüzde 25, Fibabanka yüzde 50-55 büyür” ifadelerini kullandı.
Fibabanka’nın 1 yılını doldurduğunu kaydeden Özyeğin 2-3 ayda bir yeni şube açacaklarını da sözlerine ekledi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.