IMF, Euro Bölgesi'ne baskı yapıyor

Wall Street Journal’da yer alan habere göre IMF, Euro Bölgesi hükümetlerine Atina’ya verilmiş olan kutarma kredilerinin yükünün hafifletilmesi için adımlar atılması yönünde baskı yapıyor.
BT EKONOMİ-IMF’in bu yöndeki baskısının Atina’ya yapılan Troyka ziyaretinin Yunanistan’daki derin resesyonun ülkenin kurtarma programını bu yılın başlarında belirlenen hedeflerden saptırmış olduğunu göstermesinin ardından geldiği ifade ediliyor.
WSJ’ye konuşan kaynaklar, IMF yetkilerinin Atina’nın nakitsiz kalmasının önlenmesi için milyarlarca euronun serbest bırakılmasından önce Yunanistan’ın borcunun sürdürülebilir seviyelere düşürülmesini istediklerini ortaya koyuyorlar. Bunun içinde en etkin yol olarak Yunanistan’a kurtarma kredisi veren ülkelerin bu borcun bir kısmını silmeleri olarak ifade ediliyor.
Ancak WSJ, böyle bir adımın Almanya gibi euro Bölgesi ülkelerinin direnci ile karşılaşmasının beklendiğini, Yunanistan’a hali hazırda 127 milyon euro veren Euro Bölgesi hükümetlerinin daha fazla taviz vermek istemeyeceklerini vurguluyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.