İş dünyasına yaşanabilir bir dünya için harekete geçme çağrısı!..

Birleşmiş Milletler Global Compact’in dünya genelindeki 69 yerel ağından biri olan Global Compact Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde iş dünyasını daha yaşanabilir bir gelecek için çok geç olmadan harekete geçmeye davet etti.

EKONOMİ SERVİSİ – Konuyla ilgili açıklamada pandemi sürecinde tek kullanımlık plastiklerin kullanımının arttığı ve neden oldukları risklerin yükseldiği vurgulandı. Açıklamada, “2019 yılında plastik kirliliği ile mücadele kapsamında Global Compact Türkiye, İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ve TÜSİAD işbirliği ile hayata geçirilen İş Dünyası Plastik Girişimi’ne dahil olan şirketler pandemi döneminde de çalışmalarına devam etti. Girişime dahil olan 36 şirket plastik kirliliğiyle mücadeleye yönelik taahhütlerini açıkladı” denildi.

Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu Eş Başkanı Servet Yıldırım, azalan doğal kaynaklar, iklim değişikliği gibi toplumun tamamını etkileyen çevre sorunlarına ilişkin değerlendirmelerini paylaştı. Yıldırım “Çevresel riskler sadece bugünü değil yarınları da tehdit ediyor. Bu gidişata artık dur demeli ve gelecek için bugünden harekete geçmeliyiz. Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu olarak sürdürülebilir bir dünya ve toplum için, özel sektörü çevre konusundaki ortak meselelerin çözümü amacıyla bir araya getirmeyi, bu kapsamda katılımcı bir şekilde ve paydaşlarla iş birliği halinde yeni girişimlere öncülük etmeyi amaçlıyoruz. İklim değişikliği ile mücadele ve plastik kirliliğinin azaltılması konularında imzacı kuruluşlarımız için oluşturduğumuz programlar ve girişimlerle onların somut adımlar atmalarına katkıda bulunuyoruz” dedi.

‘Adil bir dönüşüm’

Global Compact Türkiye Çevre Çalışma Grubu Eş Başkanı Ebru Tüzecan da, “İş dünyasının iklim değişikliği başta olmak üzere sürdürülebilirlik meselelerinin çözümünde kilit bir rolü var. Global Compact olarak küresel ölçekte yaratılan bilgi birikimi ve geliştirilen araçlar ile Türkiye’de iş dünyasının sürdürülebilirlik yolculuğuna destek olmayı hedefliyoruz. Tüm bunları yaparken de kimseyi geride bırakmama ilkesi çerçevesinde herkes için adil bir dönüşümün öncüsü olmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

6 ay sürecek İklim Hedefi Hızlandırma Programı’na başvuruların 22 Hazirana kadar devam ettiği kaydedildi.