İtalya Başbakanı Monti,krizle ilgili açıklama yaptı

İtalya Başbakanı Mario Monti, ”hiçbir ülkenin borç kriziyle tek başına mücadele edemeyeceğini” söyledi.
Başbakan Monti, İtalya’nın kuzeyinde yaptığı konuşmada, ülkesinin Euro Bölgesi’nin borç krizinin aşılmasında üzerine düşeni yaptığını ve diğer Avrupa Birliği (AB) ülkelerin de aynısını yapması gerektiğini ifade etti.
Hiçbir Avrupa ülkesinin küresel ekonomi karşısında tek başına hareket etmesi için yeteri kadar güçlü olmadığına işaret eden Monti, Avrupa’nın büyüme için ortak politikası olması gerektiğini vurguladı.
Bu arada İtalya Başbakanı Monti ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, dün Fransa’nın başkenti Paris’te görüştü.
Görüşmeden sonra iki lider yaptıkları açıklamada, Euro Bölgesi’nin borç krizinin nasıl çözüleceği konusunda aynı fikirde olduklarını ve eşgüdümlü hareket edeceklerini söyledi.
Sarkozy, Fransa ve İtalya’nın, Avrupa’nın geleceği ve güven krizinin çözümüne yol bulmada aynı görüşü paylaştığını belirtti.
Bu ay sonunda yapılacak AB zirvesinin hazırlıkları için 20 Ocak’ta Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Roma’ya gideceğini belirten Sarkozy, Fransa’nın, Avrupalı ortaklarının desteği olmasa bile finansal işlemler vergisinin uygulanması için çaba göstereceğini kaydetti.
Sarkzoy, ”Herkes bu konuda anlaşmaya varıncaya kadar biz beklemeyeceğiz. Finansal işlemler vergisine inandığımızdan uygulamaya koyacağız” dedi.
İtalya Başbakanı Monti de AB ülkelerine verdikleri sözleri yerine getirmesi çağrısında bulundu.
Monti, ”AB ve Euro Bölgesi için durum o kadar kırılgan ki her ülkenin bütçe kesintileri ve reformlar açısından gerekeni yapması konusunda aynı fikirdeyiz. Bütün üye ülkelerin aynı seviyede birlikte çalışması gerekli” diye konuştu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.