Japonya: Bitcoin işlemlerine vergi uygulanabilir

bitcoin-porno-2Japonya hükümeti bitcoini para birimi olarak görmediğini ve bitcoini finansal bir ürün olarak düzenlemek gibi bir planlarının da olmadığını açıkladı.

Hükümet, bitcoinin diğer mal ve hizmetler gibi muamele göreceğini ve Bitcoin’in ticari satışı ile Bitcoin işlemlerinin satış vergisine tabi olabileceğini belirtti. Buna ek olarak Bitcoin işlemlerinden elde edilecek tüm kazançlar da vergiye tabi olacak.

Hükümet, Bitcoin’lerin nasıl regüle edileceğine ilişkin soruya ilişkin açıklamasında, “Gelir vergisi, kurumlar vergisi ve tüketici vergisi kanunlarında öngörüldüğü üzere talep edilen bir ürün olduğundan bitcoin işlemlerine de vergi uygulanabilir,” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada bitcoinin bir para birimi ya da finansal araç gibi muamele görmesi de reddedildi.

Başbakan Shinzo Abe kabinesi tarafından yayınlanan açıklamada, “Bitcoin ne Japonya para birimi ne de yabancı para birimlerinden biri. Japonya Merkez Bankası, finansal araçlar ya da kura iişkin yasalarda yer verilen işlemelrden farklı, ” denildi.

Bankaların müşterilerine bitcoin sağlamaları da yasaklandı.

Ancak açıklama, bitcoin işlemlerinin yüzde 80’inin yapıldığı Mt. Gox’un piyasadaki lider işlem platformu olmasına rağmen Japonya’da fazla kullanılmayan bitcoin konusunun nasıl yönetileceğinin belirsiz olduğuna işaret etti.

Leave a Reply

Your email address will not be published.