Japonya’dan rekor bütçe

Abe-Teşvik-1Japonya başbakanı Abe, bütçe harcamalarını artırmayı benimsedi

EKONOMİ-Japonya’da hükümet, önümüzdeki mali yıl için rekor büyüklükte bir bütçe üzerinde anlaşmaya vardı. Hükümetin üzerinde anlaştığıbütçe, borçlanma miktarının düşürülmesini öngörse de savunma, kamu yatırımları ve sosyal güvenlik alanlarında harcamaların artırılmasını hedefliyor.

Abe ve koalisyon liderlerinin üzerined anlaştıkları bütçe Nisan 2014’te başlayacak mali yılda 95,88 trilyon yen harcama öngörüyor. Bu harcama tutarı, cari mali yıl için çıkarılan ilk bütçeye göre yüzde 3,5’in üzerinde artışı ifade ediyor.

Japonya’da Bakanlar Kurulu, 2014 mali yılı için resmi onayı Salı günü verecek.

GSYH BÜYÜME ORANI YÜZDE 1,4 OLARAK TAMİN EDİLİYOR
Japon hükümeti, 2014 mali yılı için hazırladığı bütçede GSYH büyüme oranını yüzde 1,4 olarak tahmin etti. Japon ekonomisinde bu yıl yüzde 2,6 olması beklenen büyümenin, 2014 mali yılında satış vergisinde artırımın tüketimi azaltmasına bağlı olarak, gerilemesi bekleniyor.

Hükümet, tüketimin yavaşlamasına karşın mali ve parasal teşviklerin etkisi ile 2024 mali yılında pozitif ekonomik büyüme yakalanacağına inanıyor.

Japon hükümeti, 2014 mali yılında vergi gelirlerinin ekonomik büyüme tahminleri doğrultusunda 50 trilyon yen olacağını tahmin ediyor.

2014 yılı bütçesinde ayrıca, bu yıl yüzde 0.7 olması beklenen tüketici fiyat artışının, yüzde 1,2’ye yükseleceği de öngörülüyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.