‘Kim’ borsada işlem görmeye başladı

Süper market sektöründe 24 yılı geride bırakan, 5 ilde Kim Market markasıyla faaliyet gösteren Ersan Alışveriş Hizmetleri’nin halka arz gong töreni Borsa İstanbul’da gerçekleştirildi ve şirketin hisseleri borsada işlem görmeye başladı.

Törende gongu, Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun, Kim Market Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan, Kim Market Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Ercan Ersan ile Kim Market Yönetim Kurulu Üyesi Ergin Ersan çaldı.

Tacirler Yatırım liderliğinde 16-17 Eylül tarihlerinde pay başına 3.5 TL sabit fiyattan borsadan satış yöntemiyle yapılan arzla şirketin halka açıklık oranı yüzde 27 oldu. Borsa İstanbul Genel Müdürü Korkmaz Ergun törende şunları söyledi:

“Ersan Alışveriş Hizmetleri, hepimizin bildiği marka adıyla Kim Market perakende gıda sektöründeki önemli şirketlerimizden. Şirket halka arzdan elde ettiği gelir ile yatırımlarını finanse edecek, faaliyetlerini geliştirecek.”

Kim Market Yönetim Kurulu Başkanı Erol Ersan da, “200 bine yakın yatırımcımız şirketimize teveccüh gösterdi ve yeni ortaklarımız oldu. Elde edilen tüm kaynak şirketimizin büyümesinde hizmet kalitesinin, artırılmasında ve daha çok müşterilerimize ulaşmak ve nihayetinde karlılığımız artırarak paylaşmak için kullanılacak” dedi.