Morgan Stanley, dengeler yerine oturuyor


Morgan Stanley, raporunda 2011 Kasım ayı cari işlemler açığı verisinin beklentiler doğrultusunda, hatta tahminlerin altında olduğunu belirterek, bunun en kötünün geride kaldığının işareti olduğunu savundu.
Morgan Stanley, bugün açıklanan ödemeler dengesi rakamlarını değerlendirdiği raporunda; güçlü ihracat, ithalatta hafif zayıflama ve hizmet sektöründeki sağlam performansın etkisi ile cari işlemler açığında iyileşmeyi getirdiğini belirten Morgan Stanley, cari işlemler açığ4ında düşüşün istikrarlı şekilde devam etmesini beklediklerini bildirdi. Cari işlemler açığının gelecek 12-14 ayda gerileyeceğini ve 2012 sonunda 60 milyar Dolar, GSYH’nın yüzde 7.5’i seviyesine ineceğini öngören Morgan Stanley, açıkta 16-17 milyar Dolar azalmanın dışcephede bir miktar tampon sağlayacağını ve kur üzerinde baskıyı altacağını belirtti.
“KASIM AYI RAKAMLARI DIŞ ÖDEMELERDE YENİDEN DENGELENMENİN BAŞLADIĞININ İLK KANITI”
Türkiye’de bugün açıklanan ödemeler dengisi, cari işlemler dengesi verilerini değerlendiren JPMorgan, açıklanan rakamların dış ödemelerde yeniden dengelenmenin başladığının ilk somut işareti olduğunu ancak bunun yavaş bir süreç olacağını bildirdi. Türkiye’nin dış finansman ihtiyacının uzun bir dönem için yüksek olmaya devam edeceğini belirten JPMorgan, bunun Türkiye’yi global risk algılamalarındaki kaymalara karşı kırılgan yapmayı sürdüreceğini vurguladı.

Leave a Reply

Your email address will not be published.