THY Cargo, Hong Kong'da Bölge Müdürlüğü açtı

Türk Hava Yollarının (THY), Asya ve Uzakdoğu Kargo Bölge Müdürlüğü Ofisi Hong Kong’da açıldı.
THY’den yapılan açıklamada, THY’nin kargo taşımacılığında önemli bir yere sahip olan Asya ve Uzakdoğu bölgesi taşıma kapasitesini arttırdığı belirtildi. Açıklamada, bu hızlı gelişmeye paralel olarak, bölgede bulunan tüm uçuş noktalarının satış ve pazarlama alanlarında koordinasyonu tek merkezden yürütmek, yeni uçuş noktaları için analiz yapmak ve hizmet kalitesini arttırmak için THY içerisinde yeni bir birim oluşturulduğu kaydedildi.
Daha kaliteli ve daha hızlı bir hizmet vermek amacıyla oluşturulan Kargo Bölge Müdürlüğünün, THY’nin bölgedeki gücüne güç katacağı ifade edilen açıklamada, Asya Uzakdoğu Bölge Müdürü Hüseyin Ceyhan ve kargo satış koordinatörleri ile birlikte faaliyetlerine başlayan bölge müdürlüğünün açılış törenine Hong Kong Başkonsolosu Haldun Tekneci ve THY Kargo Başkanı Abdullah Soner Akkurt’ın katıldığı belirtildi.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Soner Akkurt, Uzakdoğu’daki en büyük kargo taşımacılığının yapıldığı, THY Kargo olarak en çok taşıma yapılan yer olması ve tüm Asya ve Uzakdoğuya hakim olması sebebiyle bölgenin Hong Kong merkezli yönetilmesinin stratejik olarak büyük önem teşkil ettiğini söyledi.
THY Kargo’nun, Asya Uzakdoğu Bölgesi’nde bu yılın ilk 10 ayında geçen seneye nazaran yüzde 49,6’lık bir büyüme gerçekleştirdiğini ifade eden Akkurt, ”Önümüzdeki dönemde de bölgedeki hava kargo taşımalarındaki pazar payını daha da arttırmayı hedeflemekteyiz. Bu hedef doğrultusunda Asya ve Uzakdoğu Kargo Bölge Müdürlüğü önemli bir rol alacaktır” dedi. AA

Leave a Reply

Your email address will not be published.