Yatırımcılar belirsizlik yaşıyor

ABD Bireysel Yatırımcılar Birliği tarafından yapılan bir ankete katılanların hisse senedi fiyatlarının yönü konusunda belirsizlik içinde oldukları ortaya çıktı.
Ankete katılanların yüzde 38’i fiyatların önümüzdeki 6 ay içinde fazla bir değişim göstermeyeceği yönünde görüş belirtti. Bu Nisan 2005’ten bu yana değişim beklemeyenlerin oranındaki en yüksek değer olarak belirlendi.
Ankete katılanlar, belirsizliğe yol açan nedenler arasında Avrupa borç krizi, ABD iç politikası ve ekonomik büyümedeki zayıflığı gösterdiler.
Ankette belirsizlik yönünde görüş bildirilmesinin yükselmesine karşın bu oranın tarihsel değerlerin içinde olduğu kaydediliyor. Ancak hisse senedi fiyatlarının artması veya düşmesini bekleyenlerin oranlarının ise düşük olduğu ortaya çıktı.
Ankete katılanların yalnızca yüzde 33.7’si hisse senedi fiyatlarının önümüzdeki 6 ayda artmasını beklediğini açıkladı. Bu oran geçtiğimiz 6 haftanın beşinde artış yönündeki beklentilerin tarihsel ortalaması olan yüzde 39 un altında kaldı.
Hisse senedi fiyatlarının düşmesini bekleyenlerin oranı ise yüzde 28.2 ile tarihsel ortalama olan yüzde 30’un gerisinde görüldü.
Anketin olumlu noktasının ise yatırımcıların genel bir kaygı içinde olmadıklarının ortaya çıkması ve 2012 için az da olsa bir yükseliş umudu taşıdıklarının ortaya çıkması oldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.