Aşkın Nur Yengi Harbiye’de Büyüledi

Türk pop müziğinin en güçlü kadın yorumcularından Aşkın Nur Yengi, Bayhan Müzik organizasyonuyla hayata geçen “Aşkın Nur Yengi Senfonik” projesinin İstanbul’daki ilk konseri için dün akşam Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu’ndaydı. Biletleri günler öncesinden tükenen gecede sanatçıya, şef Hakan Şensoy yönetimindeki 50 kişilik Sinema Senfoni ve ANY Orkestrası eşlik etti.
MUTSEL CEYLAN

Konser öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Yengi, kariyerinin ilk Harbiye deneyimini anlattı; “Harbiye’de ilk sahneye çıktığımda sadece 10 şarkım vardı. Erken bitince insanlar kızmıştı, ben de aynı 10 şarkıyı bir kez daha söyleyerek final yapmıştım. Bugün ise hep birlikte, yıllar içinde herkesin hayatına dokunan şarkıları söyleyeceğiz. Asıl sürpriz bu. Yoğun turne temposuna dair sorulara ise şu yanıtı Verdi; “Profesyonellik bunu gerektiriyor. Uykuma, sağlığıma dikkat ediyorum. Sigara ve alkol kullanmıyorum. Dinlenmeye özen gösteriyorum.” Yeni şarkılar için de müjde veren sanatçı, Mabel Matiz’le ortak bir projelerinin hazırlık aşamasında olduğunu paylaştı.

Basın mensuplarının yanından direk sahneye giden Aşkın Nur Yengi, müthiş bir açlışla seyircisini selamladı. Zamansız şarkılarını senfonik düzenlemelerle seslendiren Yengi, sahnedeki enerjisi ve güçlü repertuarıyla izleyenlere unutulmaz bir sonbahar gecesi yaşattı. Sanatçıya gece boyunca 6 genç dansçı ve Ünzile performansında ise 6 pırıl pırıl kız çocuk oyuncu eşlik etti.

Gecede Sezen Aksu, Aysel Gürel, Onno Tunç ve Uzay Heparı gibi hayatına yön veren isimleri anan sanatçı, “Bile Bile” şarkısını seslendirirken Harun Kolçak görüntüleri ekrana yansıtıldı ve duygusal anlar yaşandı.

“Sezen Abla’yı alıp, gelicem.”

Aşkın Nur Yengi, sahne sohbetlerinde ise “En sonunda Sezen Abla’yı alıp sahneye geleceğim” diyerek Harbiye’de büyük bir alkış fırtınası kopardı.

Tolga Çam imzalı siyah ve pembe iki farklı kostümle sahneye çıkan Yengi, zaman zaman seyircilerin arasına inerek hayranlarıyla buluştu. Sosyal medyadan kendisine ulaşan bir çiftin 25. evlilik yıl dönümünü kutlarken, esprili bir şekilde “25 seneyi nasıl geçirdiniz ayol? Haluk bana 6 sene dayanamadı.” diyerek eski eşi Haluk Bilginer’e takılması gülüşmelere sebep oldu.

Konseri izleyenler arasında Haluk Bilginer, Nazlı Bilginer, Perihan Savaş, Enver Aysever ve Gökhan Çınar gibi isimler de yer aldı.

Turne Devam Ediyor.

Hem müzikal kalitesi hem de duygusal atmosferiyle izleyenleri büyüleyen “Aşkın Nur Yengi Senfonik” konserleri Türkiye turnesi devam ediyor. İstanbul’da yoğun ilgi üzerine üç büyük buluşma daha gerçekleşecek. Bayhan Müzik organizasyonuyla 10 Ekim’de Zorlu PSM Turkcell Sahnesi, 3 Kasım’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Tiyatrosu ve 11 Aralık’da Bostancı Gösteri Merkezi bu özel projeye ev sahipliği yapacak.