Japonya Başbakanı Abe, şirketlerden maaşları artırmalarını istedi.
EKONOMİ-Japonya Başbakanı Abe, şirketlere ücret artışı çağrısında bulunurken, desteklerinden ötürü Toyota ve Hitachi’ye teşekkür etti.
Japonya Başbakanı Shinzo Abe, 15 yıldır devam eden deflasyonun üstesinden gelinmesi için şirketlerden maaşları, yaşam maliyetindeki artıştan daha hızlı yükseltmelerini istedi.
Abe, “Bizim istediğimiz, ücretlerin fiyatlardan daha hızlı artması, Ekonomik büyümenin şirket karlarını ileriye taşıdığı, işverenlerin ücretleri artırdıkları ve çalışanların daha fazla harcadıkları verimli bir döngüye mümkün olduğu kadar çabuk girmek istiyoruz” diye konuştu.
Abe, “İstediğimiz, ücretlerin fiyatlarldan daha fazla artması. Olabildiğince hızlı bir şekilde, ekonomik büyümenin şirket büyümesini desteklediği, işverenlerin daha fazla maaş verdiği ve işçilerin daha çok harcadığı verimli bir döngüye girmek istiyoruz” dedi.